07.01.2024
Розваги
eye 2456

Новини музики за тиждень. 7 січня 2024

Новини музики за тиждень. 7 січня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Bring Me The Horizon випустили трек «Kool-Aid» і розкрили, коли вийде альбом «Post Human: NeX GEn»

Bring Me The Horizon поділилися композицією Kool-Aid. Це перша пісня гурту, випущена після відходу клавішника та перкусіоніста Джордана Фіша – музикант залишив Bring Me The Horizon наприкінці 2023 року.
«Kool-Aid» – важкий трек, в якому вокаліст Олівер Сайкс говорить про нездорові відносини між людиною і сектою. До пісні приклав руку продюсер Ден Ланкастер, який раніше працював з Bring Me The Horizon над альбомами That's the Spirit (2015) та Amo (2019).

Пісня Kool-Aid має з'явитися на новому альбомі Bring Me The Horizon Post Human: NeX GEn, який вийде вже в 2024 році. Він стане продовженням EP Post Human: Survival Horror (2020). Поки що незрозуміло, чи вийде він у форматі міні-альбому чи повноцінної студійної роботи. Можливо, у трекліст також потраплять сингли, випущені у 2022 та 2023 роках, «Strangers» та «Lost».

Точна дата виходу "Post Human: NeX GEn" поки залишається невідомою - але деяка інформація з'явилася. Спочатку альбом чекали ще у вересні, потім говорили про січневий реліз – і ось нарешті Олівер Сайкс офіційно оголосив, що платівка побачить світ улітку 2024-го. Музикант також пояснив причину затримки:

"Post Human" вийде влітку, обіцяю. Просто хочу, щоб ви почули більше невідомих вам пісень, ніж тих, що вже записані. Останнім часом все це було непросто».

Екс-клавішник Bring Me The Horizon Джордан Фіш теж не втрачає часу задарма. Музикант, який грав у групі з 2012 по 2023 роки, зараз працює над власним матеріалом. Відхід Фіша трохи турбує фанатів – його участь вплинула на звук Bring Me The Horizon, збагативши його електронними елементами. Але, з іншого боку, «Kool-Aid» прийняли непогано – можливо, шанувальникам нема про що хвилюватися.

Green Day показали анімаційний кліп «One Eyed Bastard»

Green Day випустили пісню One Eyed Bastard і показали кліп на неї. Головний герой мультиплікаційного відео – юнак із піратською пов'язкою на оці. Він живе у похмурому світі, де також мешкає дивний Міккі-Маус.

Режисером "One Eyed Bastard" став лос-анджелеський художник Роб Фідель. Він уже працював із Green Day над їхнім недавнім кліпом The American Dream Is Killing Me – теж досить готичним за атмосферою.

Як розповів фронтмен Green Day Біллі Джо Армстронг, пісня One Eyed Bastard почалася з гітарного рифу в стилі Black Sabbath. Однак фанати групи побачили в ньому іншу подібність – з хітом Pink So What. Іншим слухачам здалося, що "One Eyed Bastard" нагадує класичний трек Green Day "Holiday", що вийшов на альбомі "American Idiot" (2004).

Riize показали мрійливе відео "Love 119"

Riize опублікували кліп «Love 119»: у ньому учасники гурту вирушають до школи, мовчки спостерігають за коханою дівчиною, а потім танцюють та їдуть на зимову лісову прогулянку. Пісня присвячена сильному коханню, що буквально охоплює людину.

Цифра "119" у назві треку "Love 119" означає телефон екстреної допомоги в Південній Кореї: ліричні герої Riize не можуть впоратися з почуттями і просять "врятувати життя". Під час запису пісні був використаний семпл із «Emergency Room» групи Izi – композиції, випущеної в 2005 році для дарами «Чудова Чхун Хян».

Відео Love 119 вже набрало понад 3,5 млн переглядів на YouTube, а пісня дійшла до вершини Apple Music Південної Кореї. І потрапила у скандал: деяким k-pop-фанатам здалося, що Riize у своєму кліпі скопіювали «Ditto» NewJeans. Сцени з танцями у спортзалі, поїздками на велосипеді по нічній вулиці справді схожі – але, можливо, справа не в плагіаті. На думку інших фанатів, «Love 119» натхненний японськими фільмами про перше кохання. Це частково підтверджується прес-релізом синглу, де йдеться, що трек «виражає почуття першого кохання»

Ліам Ґаллагер випустив трек «Just Another Rainbow», це дует з Джоном Сквайром з The Stone Roses

Ліам Ґаллагер опублікував психоделічну пісню Just Another Rainbow, записану з Джоном Сквайром, гітаристом The Stone Roses. Вона з'явиться на спільному альбомі музикантів, який може вийти 2024 року.

Якщо вірити Ліаму Ґаллагеру, майбутній реліз буде «найкращим альбомом з часів [бітловського] Revolver (1966)». Продюсером матеріалу виступає Грег Керстін, який працював над усіма трьома сольниками Ліама Ґаллагера- As You Were (2017), Why Me? Why Not.» (2019) та «C'mon You Know» (2022). Також у записі платівки бере участь барабанщик Джоуї Воронкер, який грав із Беком, Роджером Вотерсом із Pink Floyd та Томом Йорком із Radiohead. Назва та дата виходу альбому поки не повідомляються.

Ось що розповів про "Just Another Rainbow" Джон Сквайр:

«[У пісні] йдеться про розчарування та про те, що ви ніколи не отримаєте того, чого дійсно бажаєте. Але я не люблю пояснювати зміст пісень – це привілей слухача, сприймайте її як завгодно. Для мене ж це один із найбільших треків, які ми разом записали, – що дивно».

Голограма Елвіса Преслі «поїде» у тур 2024 року

Елвіс Преслі повертається на сцену – тепер у вигляді голограми. Нові «гастролі» короля рок-н-ролу розпочнуться у листопаді в Лондоні – саме тоді відбудеться прем'єра шоу Elvis Evolution, створеного штучним інтелектом.

Голограма Elvis Evolution описується як "пригода з ефектом занурення" - крім Лондона, "концерти" пройдуть у Лас-Вегасі, Берліні та Токіо. Цифровий Елвіс Преслі був створений за допомогою нових технологій на основі тисяч фотографій та відео з музикантом. Виробництвом проекту займалася британська компанія Layered Reality – ось що розповів її виконавчий директор Ендрю МакГіннес:

«Елвіс, як і раніше, залишається світовою суперзіркою. Люди з різних куточків планети більше не хочуть пасивно насолоджуватися творчістю, вони бажають самі в цьому брати участь. Це буде вражаючий досвід, який приверне фанатів та шанувальників Елвіса з усього світу. Люди зможуть потрапити у всесвіт Елвіса, побути в його шкурі та відзначити його видатну музичну спадщину».

Музично-концертні голограми існують вже не перший рік. Так, ще 2019-го відбулися «виступи» голографічних версій Вітні Г'юстон та Ронні Джеймса Діо. Але особливої популярності вони набули у 2023 році. ABBA замість себе відправили на гастролі віртуальні аватари та назвали проект ABBA Voyage. Він сподобався не всім, але мав успіх і навіть збагатив економіку Лондона на 400 млн. доларів. Прикладом ABBA надихнулися Kiss – на своєму останньому концерті в Нью-Йорку гурт залишив сцену, і God Gave Rock and Roll to You виконали вже віртуальні версії музикантів. Але туру аватарів Kiss доведеться почекати ще три роки – він стартує лише 2027-го.

Про BTS випустять комікс-книгу «Fame: BTS», вона вийде вже в січні

Fame: BTS

BTS стануть героями нового коміксу Fame: BTS, він вийде вже 10 січня. 22-сторінкова книга у стилі манга розкриє історію групи та їхній шлях до успіху.

"Fame: BTS" буде випущена у видавництві TidalWave Comics. Текст написав Ерік М. Есківель, а автором малюнків виступила Люсі Фіделіс. Згідно з прес-релізом, фанати BTS «відкриють для себе шлях хлопчиків, які перетворюються з музикантів та кумирів на солдатів». Останнє – не перебільшення: зараз усі учасники BTS перебувають у армії. Першим повернутися має Джін: він пішов на службу у грудні 2022-го, а це означає, що його повернення відбудеться вже у червні 2024-го. Подейкують, що у 2024 році Джін також має випустити дебютний сольний альбом.

До «Fame: BTS» у видавництві TidalWave Comics виходили книги про інших відомих артистів – наприклад, Леді Гагу, Дрейка та Девіда Бові. Книга про BTS вже доступна для замовлення на Amazon, де вона очолила рейтинг нових релізів. І це далеко не перша книга про гурт: у липні 2023-го вийшла «Beyond The Story: 10-year Record of BTS», що швидко стала бестселером.

2022 року BTS взяли перерву, але 2025-го обіцяють повернутися. Група пережила чимало кризових моментів: Шуга, один із учасників BTS, колись думав, що колектив розпадеться у 2015 році. Але зараз музиканти готують серйозне та гучне повернення. Інтерес до BTS високий настільки, що навіть сольні роботи учасників досягли чималих успіхів. Так, пісня Чонґука «Seven» виявилася одним із головних хітів 2023-го, а гастролі Шуґи посіли друге місце в топі k-pop-турів року, поступившись лише Blackpink. У грудні 2023-го відбулася прем'єра документального серіалу «BTS Monuments: Beyond The Star», який також розповідає про непросту біографію гурту. У шоу вісім епізодів, два останні вийдуть 10 січня.

Twice поділилися трейлером нового міні-альбому «With YOU-th»

Twice анонсували новий EP "With YOU-th" - він вийде через півтора місяця, 23 лютого. Група також опублікувала трейлер майбутнього релізу, під назвою «Mood Film» – «фільм-настрій».
Сам "With YOU-th" побачить світ 23 лютого, а вже 2 лютого Twice випустять передрелізний сингл "I Got You". Повний треклист альбому поки що залишається невідомим. А ось що йдеться у прес-релізі With YOU-th:

«Альбом називається "With YOU-th" [гра слів, що приблизно перекладається як "З тобою/молодістю"]. Це історія людини, яка завжди була поряд з тобою у твоїй прекрасній юності».

"With YOU-th" стане вже 13-м (!) міні-альбомом у дискографії Twice. Їх останній на сьогодні EP Ready to Be виходив у березні 2023-го. Він посів перше місце в південнокорейському чарті, розійшовся тиражем в 1,6 млн екземплярів тільки в Кореї і дістався другого рядка американського хіт-параду Billboard 200. Також у 2023 році учасниця Twice Джіхьо опублікувала свій EP «Zone», а MiSaMo, саб- юніт гурту, випустив EP «Masterpiece».

Itzy випустили мрійливо-загадковий кліп «Mr. Vampire»

Itzy представили пісню та кліп «Mr. Vampire». Відео починається цілком повсякденно – з танців в офісних стінах, але потім набуває все більш і більш містичного настрою.

У тексті “Mr. Vampire» Itzy співають про те, як хочуть заразитися «вірусом кохання» від головного героя композиції – Містера Вампіра. Можливо, його співачки і намагаються знайти у кліпі.

Новий трек Itzy дуже сподобався фанатам, дехто навіть називає «Mr. Vampire» найкращою роботою групи. Шанувальники виділяють незвичайне звучання пісні, яскраву мелодію та визначні вокальні партії учасниць Itzy, особливо Рюджин. Відео вже набрало майже 3 млн. переглядів.

Пісня «Mr. Vampire» увійде до нового альбому Itzy «Born to Be», реліз якого відбудеться незабаром – 8 січня. На ньому також можна буде почути великий сингл "Born to Be", випущений у грудні. Половина трекліста складається із сольних робіт учасниць Itzy: Blossom Лії, Crown On My Head Єджі, Run Away Рюджин, Mine Черьон і Yet, But Юни. Причому в сольних треках співачки виступили не лише як виконавиці, а й брали участь у написанні композицій.

Evanescence показали кліп "Yeah Right" з концертними кадрами

Evanescence опублікували кліп на пісню Yeah Right. У ньому можна побачити кадри з концертних виступів та з-за лаштунків, а також виступ гурту у похмурих декораціях.
Режисером відео виступив Ерік Ріхтер, який раніше знімав кліпи для Haarper, Emmure та NonPoint. Зйомки Yeah Right проходили під час латиноамериканського туру Evanescence, що відбувся в жовтні 2023 року.

Композиція Yeah Right увійшла в останній на сьогодні альбом Evanescence The Bitter Truth, реліз якого відбувся в березні 2021 року. Крім "Yeah Right", з платівки були випущені ще чотири сингли: "Wasted on You", "The Game Is Over", "Use My Voice" і "Better Without You". Реліз отримав багато позитивних відгуків та потрапив до списків найкращих записів року за версією Kerrang, Loudwire та інших рок-видань. The Bitter Truth також непогано виступив у хіт-парадах, очоливши чарти Billboard Top Hard Rock Albums та Billboard Top Tastemaker Albums.

У грудні 2023-го Evanescence представили розширене перевидання дебютного альбому Fallen (2003), приурочене до його 20-річчя. До нього увійшли демо-версія Bring Me to Life, акустичний запис Going Under і лайв My Immortal. Навіть зараз пісні з Fallen залишаються популярними: у Bring Me to Life майже 1 млрд прослуховувань на Spotify, а у My Immortal – майже 1 млрд переглядів на YouTube.

Читайте также


up