Екстракт артишоку: користь для організму та застосування

Екстракт артишоку: користь для організму та застосування

Артишок (Cynara scolymus) — це овоч із м’ясистими квітками, відомий із середземноморської кухні. Ця рослина також має цінне листя, яке багате активними сполуками, що позитивно впливають на ліпідний обмін організму та роботу печінки. Такий ефект в основному пояснюється цинарином – найважливішою активною речовиною, що міститься у листі артишоку.

Листя артишоку здавна використовується в традиційній медицині в країнах Середземного моря. Його використовували як засіб, що знижує рівень холестерину та глюкози в крові, захищає печінку, стимулює жовчовиділення, має протизапальну й антибактеріальну дію. Сучасні медичні дослідження підтвердили вірогідність цих застосувань і додатково виявили величезний потенціал листя артишоку в боротьбі з раком. На сайті https://chophytol.ua/ можна детальніше ознайомитися з фармакологічними властивостями препарату на основі листя артишоку.

Дія екстракту артишоку

  • Позитивний вплив на рівень холестерину. Регулярний прийом екстракту артишоку сприяє нормалізації ліпідного обміну. Дослідження показали, що артишок добре впливає на рівень загального холестерину та холестерину ЛПНЩ, а також рівень тригліцеридів.
  • Захисна дія на печінку. Екстракт артишоку захищає печінку, зменшуючи окислювальний стрес в її тканинах та підтримуючи її функціонування при метаболічних захворюваннях. Екстракт зміцнює печінку у людей з ожирінням, людей, які страждають на метаболічний синдром, цукровий діабет або резистентність до інсуліну, а також тих, хто вживає алкоголь.
    У результаті досліджень виявилося, що екстракт гальмує підвищення рівня АЛТ і АСТ, високі рівні яких свідчать про поганий стан печінки, а також обмежує загибель клітин печінки.
  • Позитивний вплив на рівень глюкози в крові та чутливість тканин до інсуліну. Екстракт артишоку позитивно впливає на метаболізм глюкози. У клінічному дослідженні за участю пацієнтів із надмірною вагою та порушенням глікемії щоденний прийом екстракту артишоку натщесерце протягом 8 тижнів призводив до зниження рівня глюкози в крові, покращення чутливості тканин до інсуліну (HOMA) та зниження рівня глікованого гемоглобіну.

Хофітол – оригінальний екстракт артишоку

Хофітол ­– це французький продукт, що виробляється компанією Mayoly у формі таблеток, вкритих оболонкою, а також у формі розчину. Як основний компонент використовується екстракт артишоку польового, що міститься у кожній таблетці в кількості 200 мг.

Приймають Хофітол за 15-20 хвилин до їжі. Дітям старше 6 років слід приймати по 3-6 таблеток на добу. Дозування для дорослих становить 6-9 капсул на добу. Зазвичай лікування триває близько 2-3 тижнів. Через деякий час дозволяється повторний прийом препарату.

УВАГА!!! Перед застосуванням того чи іншого препарату обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!


Читайте также