Документальний фільм «Ми були рекрутами»

Документальний фільм «Ми були рекрутами»

Про що стрічка

«Ми були рекрутами» розповідає історії 8 бійців з 3-ї штурмової бригади через інтерв’ю, що проводитиме 19-річний рекрут з позивним «Журналіст», якому належатиме подолати шлях від новобранця, що проходить підготовку на полігоні, до справжнього бійця, що приймає участь у вирішальних кровопролитних битвах. Під час розмови військові постануть перед нами не лише як незламні і відважні герої, які ризикують життям заради захисту нашої землі, але й як звичайні люди зі своєю філософією, поглядами, мріями і характерами. Глядачі неначе відправляться за лаштунки реальних буднів підрозділу, де разом з виснажливими тренуваннями знаходиться місце справжньому гумору, а запеклі бої супроводжуються незламною вірою наших героїв.

            Це фільм послання, документальний фільм поданий в художній формі. Фільм мотивація та фільм маніфест майбутнім рекрутам, а також для світової аудиторії, щоб зрозуміти хто такі справжні герої сьогоднішніх днів.
Воїни, які стоять на захисті світла. Фільм розкриває характери восьми бійців Окремої Третьої Штурмової Бригади. Розкриває їх не тільки як професійних військових, але як людей, філософів, просто хлопців, які мають мрії про сім’ї, та мирне життя в своїй країні.

Одне з наших завдань - це надихнути всіх, хто сьогодні на службі. Та всіх хто допомагає наближати нашу Перемогу. Слава Україні! Наша сила в нашому єдинстві. Люблю нас, українців, - зазначив режисер Любомир Левицький.

Коли вийде на великі екрани. Із 2 травня.

Тривалість фільму. 1 година 32 хвилини.

Деталі

Фільм «Ми були рекрутами»

Усі герої фільму — реальні бійці легендарної бригади, серед них є і штурмовики, і розвідники. Лише головний герой — професійний актор. Утім, аби отримати цю роль йому довелося відчути на власній шкурі, як починається шлях рекрута.

«Питання стояло лише щодо нашого рекрута, тому що ми шукали такого хлопця, якому було б 19-20 років і який зміг би показати акторський талант у кадрі. Це виявилось дуже складно. Щоб знайти такого військовослужбовця, нам би довелося витратити ще більше часу на пошуки, тому ми подумали, що простіше буде взяти актора, який стане рекрутом. Ним став Борис Савенко, який колись знімався у мене в головній ролі у фільмі «Selfie Party». Але ми домовилися, що він пройде курс молодого бійця у Третій штурмовій бригаді»,— розповідає Любомир Левицький.

Особиста історія молодого воїна тісно переплітається з історією самої бригади, досліджуючи мотивацію сотень хлопців та дівчат, що готові ризикувати життям заради свободи мільйонів українців. Для глядачів це буде глибоке занурення в характери справжніх воїнів, їхню філософію та за лаштунки реальних буднів бойового підрозділу, сповнених виснажливої підготовки, запеклих боїв, а також щирого гумору та безумовної віри у перемогу світла над темрявою.

У фільмі використані реальні кадри, зняті нашими військовими-героями. Вони жахають і надихають водночас.

Місія стрічки

«Першим ділом мені хочеться дати мотивацію тим хлопцям і дівчатам, які зараз служать і воюють, а ще змотивувати майбутніх рекрутів, тобто тих людей, які хотіли б стати добровольцями, але вагаються. Також хочеться трошки зменшити цей вакуум, який утворився між військовими та цивільними сьогодні, хочеться його розмити, щоб ми були єдині, спільно працювали та допомагали один одному», — наголошує режисер Левицький.

На завершення

«Тут все дуже просто: є теми, яких не потрібно поки що торкатися, і я думаю, що це якраз фільми про біль. Тобто я б не знімав поки що фільми, які б повертали нас у реальність та які не несуть ніякої мотивації. «Список Шиндлера» знімали через багато років після того, як все трапилось, і якщо говорити зараз, яке кіно знімати, то я думаю що це мають бути історії, які несуть натхнення», — розмірковує Любомир.

Фільм «Ми були рекрутами»


Читайте также