Художня критика від Арт-кластеру

Художня критика від Арт-кластеру

З радістю вітаємо нову рубрику "Художня критика від Арт-кластеру"!

Шановні читачі, з великою радістю оголошуємо про відкриття нової рубрики "Художня критика від Арт-кластеру"! Цей проєкт покликаний стати майданчиком для фахівців у сфері культури та мистецтва, де вони зможуть ділитися своїми знаннями, думками й аналітикою з широкою аудиторією.

Раз на тиждень на сторінках нашого видання ви зможете знаходити професійні статті, присвячені актуальним питанням культурного життя, рецензії на виставки, спектаклі, кінофільми, а також глибокі роздуми про тенденції розвитку сучасного мистецтва.

Завдяки співпраці з фацівцями Арт-кластер прагне сприяти розвитку дискурсу навколо актуальних тем, стимулювати інтерес до мистецтва та розширювати горизонти знань своїх читачів.

Представляємо наших авторок:

  • Марго Пугаченко - кураторка проєкту, засновниця Арт-кластеру, мистикиня, перформерка й аспірантка кафедри мистецтвознавства Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.
  • Юлія Баір - кураторка поетичного напрямку в Арт-кластері з 2018 року, професійна журналістка, перекладачка, есеїстка, культурна критикиня, спеціалістка з літератури та кіно, поетка.
  • Ірина Голіздра - театральна критикиня, резидентка 2023 р. (Instytut Teatralny im. Zbigniewa Raszewskiego), театральна оглядачка (Kyiv Daily), членикиня Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та (IFJ - International Federation of Journalists).
  • Ольга Школьна - професорка, зав. кафедри з мистецтвознавства у Київському столичному університеті імені Бориса Грінченка. Авторка численних статей. Основні теми останніх років – елементи декорування інтер'єрів традиційних будинків різних східних (азіатських) культур, зв'язок декоративно-ужиткового мистецтва та образотворчого, європейська тонка кераміка, скло, ткацтво ХVІІІ-ХХІ ст.

Ми щиро віримо, що "Художня критика від Арт-кластеру" стане для вас цікавим та інформативним джерелом, яке допоможе вам краще орієнтуватися у світі мистецтва та формувати власну думку щодо його цінностей.

Запрошуємо вас долучитися до нашої спільноти та слідкувати за публікаціями у цій рубриці!

Разом ми зробимо світ мистецтва більш доступним та зрозумілим!


Читайте также