Як вибрати суші. Склад та ознаки якісної страви

Як вибрати суші. Склад та ознаки якісної страви

Суші – популярне японське блюдо, що складається з рису, сиру, грибів листя норі та інших добавок. Його подають разом с маринованим імбиром, соєвим соусом та васабі. Воно буде доречним у будь-якій ситуації – несподівано прийшли гості великою компанією, є бажання поїсти, але не має часу на приготування їжі, планується поїздка на природу та інше. В таких випадках достатньо обрати суші чи роли в перевіреному закладі та замовити доставку на сайті https://bento.com.ua/. Розповімо, на що варто звертати увагу, щоб придбати не лише смачне, а ще й корисне блюдо.

Що входить до складу страви

Класична страва японської кухні складається з загорнутого в листя водоростей норі рису. Додатково сюди можуть додавати інші морські водорослі, гриби, овочі, сир та інші компоненти. В залежності від рецептури, зверху вони можуть прикрашатися розплавленим сиром, кунжутом, різними соусами.

Основний смак формується саме від поєднання рису та водоростей. А додаткові інгредієнти начинки можуть придавати пікантні нотки, пряний присмак, соковитість та аромат. Якщо страва замовляється вперше, варто спробувати одразу декілька видів. Це дозволить оцінити їх смак та обрати улюблені.

Окрім цього необхідно зрозуміти, як правильно їх їсти. Насамперед, необхідно відкусити шматочок імбиру. Це допоможе активізувати смакові рецептори. Суші чи рол занурюють в соєвий  соус та додатково беруть невелику кількість японського хріну васабі. Саме так можна отримати максимальну насолоду та повною мірою розкрити неперевершений смак страви.

Якими повинні бути якісні суші?

Існує ряд ознак, за якими необхідно обирати якісну страву:

  1. Сир не повиннен мати сторонній запах. В страві використовують лише свіжий якісний сир, що не має характерного аромату.
  2. Ознакою якості є злегка теплий рис. Якщо він охолоджений та затверділий, значить страву приготували давно.
  3. Консистенція рису повинна бути не щільною. Він не повинен бути занадто стиснутим, не повинен розсипатися, але при цьому не має бути спресованим. Такі ознаки може вказувати на недостатню кваліфікацію сушиста.
  4. Розмір рола. Великих ролів не буває. В Японії не прийнято відкушувати шматочки від страви. Тому один рол необхідно їсти цілим. Якщо ж в ресторані вам подали суші великих розмірів, скоріше за все тут занадто багато рису та дуже мало інших складових.

Замовляти суші, роли або нігірі необхідно лише у відомих ресторанах з гарною репутацією. Адже не дотримання технології приготування страви або використання неякісних інгредієнтів може стати причиною отруєння.

Якщо страва купується в магазині, важливо перевірити строки придатності та умови зберігання. Вони повинні дотримуватися.

Суші та роли відносять до страв, які швидко псуються. Тому їх не можна довго зберігати. Максимальний термін – це одна доба в холодильнику. Для страви, що продається в магазині, термін зберігання вказують на упаковці.

Читайте также


up