Домашні улюбленці в офісі: переваги та рекомендації

Домашні улюбленці в офісі: переваги та рекомендації

Домашній улюбленець в офісі: 8 порад для комфортної роботи разом зі своїми тваринами

Власникам домашніх улюбленців завжди важко йти на роботу, коли відданий компаньйон так і проситься піти разом в офіс. Однак часто тварини залишаються самі чекати вдома. Проте, можливо, улюбленець на робочому місці це таки непогана ідея?

Робота в офісі разом зі своїми домашніми тваринами має численні переваги. Так, за даними дослідження собаки в офісі підвищують рівень щастя працівників, знімають тривогу, стрес і заохочують робити здорові перерви. Для улюбленців відвідування офісу також корисне. Дозволяючи домашнім тваринам проводити день зі своїми господарями, а не наодинці, власники допомагають їм жити повноцінно.

Як організувати перебування в пет-френдлі офісі та зробити його максимально комфортним для всіх? Фахівці ініціативи корпорації Mars “Better cities for pets” діляться порадами для кожного, хто планує взяти свого улюбленця на роботу.

  1. Почніть з обговорення з командою. Перебування улюбленця в офісі має узгоджуватися з правилами компанії та думкою колег. Поговоріть з колегами, які працюють поруч з вами, і переконайтеся, що їм комфортно перебувати поруч з вашим вихованцем, або вони не проти спробувати. Домашні тварини на роботі – це чудово, але варто дійти згоди, перш ніж привести тварину в офіс. Якщо у колег є занепокоєння — шукайте компроміси та домовляйтеся про умови.
  2. Подумайте, чи буде вашому вихованцю комфортно. Якщо домашньому улюбленцеві подобається зустрічатися з новими людьми та іншими домашніми тваринами, то, ймовірно, йому буде комфортно на вашому робочому місці. Проте у випадку, якщо тварина схильна тривожитися в новому середовищі та з незнайомцями — кращою ідеєю для тварини буде побути вдома. Подумайте про короткий пробний візит в офіс для початку, перш ніж переходити на перебування цілий робочий день.
  3. Переконайтеся, що ваш улюбленець готовий до походів в офіс.  Щоб захистити своїх колег та їхніх домашніх тварин, переконайтеся, що у вашої тварини є всі потрібні щеплення та немає захворювань. Якщо ви не впевнені в цьому, завчасно зв’яжіться з ветеринарним лікарем та за потреби зробіть необхідні щеплення.
  4. Подбайте про підготовку тварини до перебування у публічних місцях. Перш ніж взяти свого улюбленця на роботу, переконайтеся, що він дотримується базових команд, та спокійно перебуває серед людей і в публічних місцях. Таку підготовку треба починати з раннього віку, але ніколи не пізно звернутися до кінолога та розпочати навчання собаки.
  5. Зберіть все необхідне, щоби мати їжу та іграшки під рукою. Плануючи візит тварини в офіс, зберіть пакет речей для вашого улюбленця для спільного робочого дня. Серед необхідного: корм для регулярних прийомів їжі, ласощі та миски для їжі та води. Не забудьте про улюблені іграшки, щоб розважити тварину, а також ліжко чи ковдру, щоби улюбленець міг комфортно відпочити.
  6. Подбайте про перерви та чистоту. Протягом дня заплануйте декілька перерв для прогулянок з улюбленцем, щоби він міг сходити в туалет та розім’ятися. Візьміть із собою серветки, пакети та інше необхідне для прибирання за ним.
  7. Упевніться в безпечності робочого місця. Перевірте своє робоче місце – чи немає там потенційно небезпечних зон для вашого вихованця. Не дозволяйте улюбленцю відвідувати зони, які мають залишатися вільними від домашніх тварин – як кафетерії чи виробничий цех. Тримайте тварину якомога далі від рослин, хімічних засобів (прикладом, для прибирання), проводів, декору з дрібними деталями тощо.
  8. Слідкуйте за поведінкою тварини. Коли ви берете на роботу домашнього улюбленця, ви несете відповідальність за нього. Протягом робочого дня використовуйте повідок та лежанку, аби ваш вихованець був поряд з вами та не заважав іншим.

Такі прості поради допоможуть створити максимально комфортні та безпечні умови в офісі для перебування вашого чотирилапого вихованця.

Читайте также


up