26.07.2023
Новини у світі
eye 538

Музична єдність: український фольклор у виконанні дитячого хору Окаріна з Косово

Музична єдність: український фольклор

У Косово співають на підтримку України: дитячий хор записав патріотичний концерт для маленьких українців

Дитячий хор «Окаріна» з Косово підготував концерт для усіх маленьких українців. Його репертуар складається з косоварських пісень, на створення яких авторів надихнули українські фольклорні мотиви. Також у концерті присутня одна композиція на англійській мові, яка була написана на підтримку українських дітей та для засвідчення єдності з усіма українцями. Музичне відео концерту з залученням балетної хореографії, відзняте у фортеці Прізрен.

Музичний подарунок від дітей Косово складається з різних пісень. Одна з них розповідає про красу рідного краю, яка розквітає весною, а разом з нею прокидається любов закоханої пари. Інша – про дітей, які прагнуть миру й любові в своєму житті. Усі композиції несуть зворушливі побажання надії, добра, світлих днів, що наповнені турботою та достатком.

Виконавчим продюсером відео виступив американець Беніто Марес, який започаткував проєкт «Подарунок для дітей України». Він також є автором пісні «Україна – твоя земля», яка була включена до концерту. Директорка хору – Елікона Гісай Шала. Під її керівництвом «Окаріна» виступає на різних концертних майданчиках в Косово. 

«Наш хор підготував спеціальну патріотичну пісню для народу України. “Україна – твоя земля” за авторством Беніто Мареса і нагадує, чому пересічні громадяни продовжують давати відсіч російській агресії, щоденно проходячи через тяжкі випробування і втрати. Ця композиція – про Дніпро, Карпати, Чорне море, красу українських полів та неба, їх безмежну свободу, – тобто про все те, що є дорогим серцю кожного українця. Ми сподіваємося, що ця пісня принесе трохи світла та розради в життя. Адже наш народ також пройшов крізь неймовірно руйнівну війну в минулому, тому ми розуміємо, наскільки важливо підтримувати один одного.» – повідомила Елікона Гісай Шала, керівниця дитячого хору «Окаріна».

Серед інших композицій маленькі косовари також заспівали «Щедрика» в обробці Миколи Леонтовича. Це один із найбільш популярних та впізнаваних зразків української музичної спадщини у світі. Приємно чути цю пісню від іноземного хору, як свідчення підтримки українського прагнення до свободи та миру.

Читайте также


up