Технічні характеристики та класифікація двостороннього скотчу 3М

Технічні характеристики та класифікація двостороннього скотчу 3М

Вже протягом десятиліть виробництво двосторонніх скотчів є одним із провідних напрямків діяльності компанії 3М. За цей час робочі характеристики клейких стрічок неодноразово вдосконалювалися, розширювався діапазон їхніх можливих застосувань — як наслідок з’являлися все нові й нові моделі. І сьогодні користувачеві-початківцю може бути не легко одразу розібратися у цьому різноманітті. Отже не зайвими будуть деякі роз’яснення.

Підемо від загального до конкретного: сукупно двосторонні клейкі стрічки 3М як альтернативу іншим засобам кріплення вирізняють зручність експлуатації та переважна невибагливість до характеру з’єднуваних матеріалів. До того ж застосування двостороннього скотчу 3М дозволяє отримати надійне та стійке до зовнішніх впливів з’єднання, не порушуючи при цьому цілісність та естетичний вигляд поверхонь.

Звичайно, функціональні особливості кожної окремої моделі можуть істотно різнитися. Це обумовлюється характером використаного у стрічці адгезиву, а також структурою основи. Різноманітні комбінації та модифікації цих складових дозволяють 3М забезпечувати своїм клієнтам широкий вибір скотчів, серед яких знайдеться з’єднувальний засіб на будь-який випадок життя.

Загалом двосторонні клейкі стрічки 3М можна поділити на три великі групи: стрічки VHB, стрічки на спіненій основі та тонкі стрічки. Кожна із цих груп має свої основні характеристики.

Двосторонній скотч категорії VHB відомий тим, що гарантує надійне та стійке до деформацій з’єднання, що може повноцінно конкурувати із традиційними механічними аналогами. Міцність такого з’єднання може варіюватися в залежності від індивідуальних характеристик певних стрічок цієї групи, проте для всіх них спільними є довговічність отриманого результату та високі герметичні властивості. Основні галузі застосування скотчів VHB — будівництво та ремонтні роботи.

А ось клейкі стрічки 3М на спіненій основі використовують для збирання меблів, обслуговування автомобілів, монтажу рекламних та декоративних конструкцій. Такий перелік обумовлений властивою їм високою початковою адгезією, що дозволяє скотчам цієї групи утворювати міцне з’єднання між різнорідними поверхнями із неспівпадаючими площинами та конфігурацією.

Тонкий же скотч, що також демонструє непогану початкову адгезію має й інші сильні сторони: міцність на зсув, забезпечення непомітності та охайності з’єднання, можливість легкого видалення з поверхні. Остання риса дозволяє використовувати такий скотч для тимчасової фіксації. Через малу товщину застосування цих стрічок сфокусовано на склеюванні легких матеріалів та рівних поверхонь.

Тепер, коли ви дещо ознайомлені із характеристиками та призначенням різних клейких стрічок, то саме час придбати й собі одну. Ви можете обрати двосторонній скотч на сайті Inta.pro — у відповідному розділі каталогу — де знайдете більш детальну інформацію стосовно кожної окремої моделі.

Якщо ж цих даних виявиться замало, чи у вас вникнуть якісь питання щодо оформлення покупки, то сміливо звертайтеся за консультацією до наших спеціалістів — усі необхідні для цього відомості розміщено на сайті.


Читати також