21.06.2024
Культурна країна
eye 150

Бібліотека Черкаської спеціалізованої школи №13 шукає дарувальників

Бібліотека Черкаської спеціалізованої школи №13

У нашій школі навчається 624 учні. Спеціалізацією школи є інформатика та економіка. Найактивнішими читачами бібліотеки є учні 1-6 класів, трішки менше відвідують бібліотеку учні 7-11 класів, але є постійні запити на книги сучасних авторів (як українських, так і зарубіжних).

Завідуюча бібліотеки Тетяна Крупченко прикладає багато зусиль для популяризації читання і книги зокрема. Постійно в бібліотеці організовуються флешмоби, челенджи, марафони читання, презентації, бібліо-арт-простори, творчі зустрічі з місцевими авторами.

Але сучасної, читабельної літератури українською мовою катастрофічно не вистачає. Немає в наявності програмних творів предметів українська література та зарубіжна література. Немає, на жаль, сучасних українських авторів, творами яких дуже цікавляться діти та підлітки.

Це такі автори, як Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Артем Чех, Андрій Кокотюха, Сергій Гридін, Марина Павленко, Леся Воронина, Галина Вдовиченко, Ілларіон Павлюк, Дара Корній, Володимир Рутківський, Андрій Бачинський, Зірка Мензатюк, Сашко Дерманський та інші.

Серед зарубіжних авторів дуже потребуємо книги Роальда Дала, Джоан Роулінг, Ніла Геймана, Шарлотти Бронте, Джейн Остін, Джеймса Баррі, Корнелії Функе, Туве Янссона, Джека Лондона, Артура Конан Дойля, Агати Крісті, Ріка Ріордана, Меган Макдоналд та інші.

Дуже сподіваємося, що знайдуться небайдужі, добрі люди з щедрим серцем та допоможуть нам наповнити наш бібліотечний фонд цікавою літературою українських та зарубіжних авторів!

Бібліотека Черкаської спеціалізованої школи №13

Read also


up