У кожного з нас є своя глибина. Нове відео від «ATMASFERA»

У кожного з нас є своя глибина. Нове відео від «ATMASFERA»

6 березня відбулась прем’єра нового кліпу гурт «ATMASFERA» на пісню « На глибині»

Нова робота найкращим чином візуалізує ідею не тільки цього окремого синглу, але і всієї творчості гурту.

«В цьому житті все змінюється так швидко, що не встигаєш збагнути цих змін. Ми ніби спостерігаємо через вікно десь усередині себе, як життя проноситься повз нас. І з’являється природне бажання затриматись хоч на мить, заплющити очі й зануритись в інший світ», - пояснюють ідею нової роботи учасники гурту.

«Саме таким вийшов кліп – затишним, енергетичним, таким, що викликає бажання зупинити всі зовнішні і внутрішні перегони, які знесилюють і спустошують нас, а натомість – відшукати тихий куточок світу і, закривши очі, зануритись на свою глибину. Адже кожна людина – це окремий світ, ціла планета із безмежними можливостями » - говорять музиканти гурту.

«Часами бракує слів щоб описати те що відчуваєш.. Тому є лише одна умова і один шлях, після якого починається Дорога всередину себе. Затриматись хоч на мить...», - діляться вокалістки гурту сестри-близнючки Калінді і Ямуна.

Зйомки кліпу «На глибині» проходили в Норвегії під час традиційного Mantra diving туру гурту в листопаді та в Україні – у січні.

«Нам здалося що пейзажі Норвегії будуть дуже пасувати до цієї пісні, адже в ній йдеться про певний стан людини, яка відчуває безмежність і багатогранність цього світу і яка бачить і відчуває, що цей світ не єдиний, а існує ще внутрішній світ кожного з нас, а ще світ, до якого ми всі прагнемо і за яким тужимо, часто навіть не усвідомлюючи причини цієї туги, - відзначають учасники гурту. - Нордична краса і стриманість допомагали зануритись в себе. Перебуваючи в Норвегії, ми постійно відчували ці дивовижні стани». Ця таємнича нордична країна з її величною умиротворюючою красою вже давно манить до себе мільйони людей, незважаючи на холоди і віддаленість.

Нажаль певні погодні умови і брак часу не дозволили відзняти увесь необхідний матеріал у Норвегії, тому у січні було прийняте рішення дознімати кліп в Україні. Засніжені Карпати і сонячні кадри з Драгобрату дуже освіжили кліп і додали йому певних важливих рис монументальності і епічності.

Традиційно, окрім мультиінструментальності та мультикультурності (мелодійна українська мова та давні індійські мантри ідеально пасували до гірських пейзажів Норвегії та України), робота має і мультинаціональний відтінок. Знімали кліп талановиті польські та українські оператори Міхал Напєжинський,Mаріуш Маргас, Міхаіл Пузюрін, Олександр Кулик. З пошуком локацій в Норвегії та технічним забезпеченням ідеально справився ще один друг гурту - швед Ruben Lundström. Режисером цього кліпу є Міхаіл Пузюрін. Головну роль в кліпі зіграв українець Юрій Каліщук, з яким музиканти познайомилися на одному зі своїх концертів у Києві.

Таке поєднання талантів з усього світу дало потужний синергетичний ефект. То ж, нарешті на теренах українського шоу-бізнесу маємо не просто новий якісний кліп, але й потужний інструмент для очищення від щоденних стресів. Лише слід зупинитися, прислухатися і відчути власні сили і спокій там, На Глибині…

ПРО ГУРТ ATMASFERA

ATMASFERA - це унікальний український гурт, який грає у стилі Indie Yoga music.

Слово «Атма» з мови санскрит перекладається як «особа» , а слово «сфера» описує те, що цю особу оточує. Тому творчість гурту зосереджена навколо внутрішнього світу людини, її глибинних переживань і почуттів.

ATMASFERA – мультиінструментальний колектив, який винайшов нове унікальне звучання, поєднуючи інструменти з усього світу - флейту, клавішні, акустичну гітару, електрогітару, бас-гітару, мандоліну, домбру, бузукі, дарбуку, різноманітні перкусії, електронні барабани, арфу, саксонетт, дзвіночки, кльокеншпіль, фісгармонь та інші предмети, з яких можна видобути звук.

ATMASFERA пропонує різні музичні дійства – на концертах та інтерактивних медитаціях люди можуть приєднатись і співати разом з учасниками гурту. Всі учасники гурту практикують здоровий спосіб життя, мантра медитацію та живуть згідно філософії йоги. Через свою музику поширюють таку свідомість серед тисяч слухачів. .

«Ви можете дотримуватись різних моделей та концепцій, але часом це тільки віддаляє вас від основної ідеї. Музика може бути цікавою з технічної або інтелектуальної точки зору, але в ній може не бути правильних відчуттів. Ми вчимося не втрачати те, що найважливіше.» - говорить Ямуна, вокалістка гурту.

Оминаючи комерцію і шоу бізнес, будучи чесними і щирими у своїх пошуках нових музичних форм, гурт знайшов своє місце на знаменитих музичних сценах світу, здобувши визнання і прихильне ставлення слухачів, не зважаючи на їх культурні вподобання, колір шкіри чи релігію.

Вперше гурт «ATMASFERA» заявив про себе у 2006 році – перемогою в українському відборі фестивалю «The Global battle of the Bands». Пізніше цей незвичний для європейської сцени музичний колектив представив Україну на фіналі цього конкурсу у Лондоні, де зайняв 4-е місце серед 48 гуртів зі всього світу. У 2008 році «ATMASFERA» визнано кращим гуртом фолькової сцени на фестивалі WOODSTOCK у Польші. У 2009 році колектив виступив на всесвітньовідомому фестивалі джазової музики Moldejazz у Норвегії, а у 2012 його визнано найкращим новим гуртом на американському порталі Musical Discoveries.

Музичне мереживо із мелодійних індійських мантр та оркестрового аранжування, притаманного західній школі, стає особливо актуальним сьогодні: така музика набуває нової функції – не тільки розважити, але й наповнити слухача, змусити його заспівати, і через містичне поєднання давніх звуків відчути власний світ, десь там, на глибині .

Найближчий концерт гурт планує провести 26 березня у Львівському клубі Picaso.

Також гурт анонсував вихід нового альбом у цьому році.


Читайте также