28.04.2018
Новости культуры
eye 192

Табір Молодіжного симфонічного оркестру України

Табір Молодіжного симфонічного оркестру України у Львові

YsOU MUSIC CAMP: у Львові проходить перший музичний табір Молодіжного симфонічного оркестру України

З 22 квітня у Львові в першому музичному таборі проходять навчання 70-ти юних музикантів зі всієї України віком від 12 до 22 років, які ввійшли до складу унікального колективу – Молодіжного симфонічного оркестру України (Youth symphony Orchestra of Ukraine / YsOU).

Табр Молоджного симфончного оркестру Украни YsOU

Впродовж періоду перебування у таборі музиканти відвідуватимуть майстер-класи від п’яти професорів з України та Німеччини (Віктор Рекало (Київ), Марко Комонько (Львів), Устим Жук (Львів), Альбрехт Холдер (Вюрцбурґ, Німеччина), театральні тренінги, лекції та мотиваційні зустрічі з успішними музикантами та громадськими лідерами, (акторами театру імені Леся Курбаса - Наталею Рибкою-Пархоменко, Андрієм Водачевим, піаністом Романом Лопатинським, музикознавицею Любою Морозовою, студентами Української академії лідерства).

На думку організаторів, такий табір додасть молоді впевненості та мотивації у розвитку своїх здібностей і таланту. «Коли реальні люди, які досягли успіху, підтримують тебе у твоїх кроках – це надихає!» – стверджує директор Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU, диригентка Ірина Вакуліна.

Табр Молоджного симфончного оркестру Украни YsOU

21 липня у Львові під батутою засновниці та диригентки YsOU Оксани Линів оркестр виступатиме на Міжнародному фестивалі класичної музики LvivMozArt.

"Цей рік для молодіжного симфонічного оркестру України є надзвичайно важливим. Вся європейська музична спільнота з нетерпінням очікує першого виступу молодих музикантів на найбільшому міжнародному фестивалі молодіжних оркестрів Young Euro Classic. Також нашим концертом відкриватиметься концертний сезон у престижному залі Австрії Musikverein Graz, де Молодіжний симфонічний оркестр України/YsOU виконає програму на символічну тему «Свобода та права людей».

Табр Молоджного симфончного оркестру Украни YsOU

На цей сезон завдання ускладнюється, оскільки ми будемо виступати вже не спільно з надзвичайно професійним Федеративним молодіжним оркестром Німеччини, а лише своїм основним українським складом. Тому нам потрібно буде успішно скласти цей вимогливий іспит на самостійність та професіоналізм, до якого ми вже починаємо дуже відповідально готуватися", – зазначила Оксана Линів.

Табр Молоджного симфончного оркестру Украни YsOU

Довідка:

Молодіжний симфонічний оркестр України було створено у 2016 році з ініціативи української диригентки Оксани Линів, засновниці фестивалю LvivMozArt, а також партнерських інституцій Німеччини – Бетховенського фестивалю у м. Бонн, Федеративного молодіжного оркестру Німеччини та медіа-ресурсу Deutsche Welle. Перший склад українського молодіжного оркестру налічував 35 учасників, які грали на спільних концертних виступах із Федеративним молодіжним оркестром Німеччини у Львові, Києві, Бонні та Берліні. Наприкінці минулого року склад Молодіжного симфонічного оркестру України було оновлено та збільшено до 70 учасників. На теперішній час - це єдиний український симфонічний молодіжний оркестр, який сформований на основі конкурсного відбору музикантів з різних регіонів цілої України.

Читайте также


up