Що робити, щоб зберегти бездоганний зовнішній вигляд ламінату. Рекомендації

догляд за ламінатом

Ламінат не є новим матеріалом, проте висока популярність прийшла до нього років 10 назад. Головна причина - це привабливий зовнішній вигляд і високий рівень зносостійкості. Вже зараз ви можете купити ламінат. Інтернет-магазин Lemard надає неймовірно великий вибір унікальних і незвичайних моделей, які ідеально впишуться навіть в найнестандартніший інтер'єр. Всі товари мають докладний опис характеристик і фото високої якості, тому ви максимально детально ознайомитеся з тією, чи іншою моделлю перед купівлею.

Вартість такого покриття не з дешевих, тому власники такої підлоги постійно задаються питанням: як правильно доглядати за ламінатом? Слідуючи інструкції ви істотно продовжите термін експлуатації своєї підлоги з ламінату.

Головними причинами втрати привабливості і функціональності матеріалу є:

  • Різні причини забруднення поверхні: пил, бруд, шерсть тварин;
  • Постійне потрапляння води і вологи. Рідина проникає між швами, що призводить до здуття.

Багато хто користується лаками на основі бджолиного воску. Такі засоби створюють спеціальний шар, який відштовхує воду і не дає поверхні дряпатися передчасно, однак подібні дії завдають шкоди самому матеріалу, оскільки знімають заводський захист. В результаті цього, без постійного використання бджолиного воску, ламінат прийде в непридатність значно швидше.

Якщо дошки вкрилися шаром бруду будь-якого походження, не варто відразу приступати до боротьби з ними, дочекайтеся поки поверхня повністю висохне і потім вживайте заходів. Суха мийка передбачає застосування ганчірок, щіток або звичайного пиловсмоктувача. Основний бруд ви видалите, але впоратися з дрібними частинками не завжди виходить. З цього випливає висновок, що вологого прибирання не уникнути.

Вам слід пам'ятати, що навіть невелика кількість вологи негативно впливає на властивість і характеристики ламінату. Видаляйте воду відразу після того, як вона потрапила на поверхню, бажано витирайте матеріал насухо. Якщо ви проігноруєте цю пораду, то з часом з'являться нерівності. Пам'ятайте, ламінат не можна мити, допускається очищення ледь мокрою ганчіркою. Фахівці рекомендують користуватися спеціальними засобами, які призначені для миття ламінату. Як правило виробник вказує необхідні варіанти.

Суворо дотримуйтеся правил експлуатації, якщо матеріал на гарантії, то порушення правил користування призведе до того, що вам доведеться усувати наслідки за свої гроші.

Також, рекомендуємо звернути увагу на наступні рекомендації:

  • Головне джерело пошкодження ламінату - це взуття: підбори, щільні підошви і інше. Якщо матеріал постелений в передпокої, найкраще покласти зверху спеціальний килимок, щоб захистити поверхню від подряпин;
  • Для боротьби з плямами, що в'їдаються, допоможе ацетон. Досить нанести кілька крапель на джерело забруднення і почекати кілька хвилин. Головне - не забудьте стерти ацетон;
  • При попаданні рідини на поверхню, негайно видаліть її;
  • Не перекочуйте важкі предмети по поверхні підлоги;
  • Зробіть сухе прибирання систематичним, тоді не доведеться ретельно боротися з брудом;
  • Своєчасно ремонтуйте відколи й усувайте подряпини, це захистить матеріал від подальшого руйнування.

Читайте также