​Скільки коштує оренда квартири в Україні. Порівняння

​Скільки коштує оренда квартири в Україні. Порівняння цін

Ціни на оренду в столиці значно вище, ніж в регіонах, а вартість житла в обласному центрі відрізняється від суми, яку доведеться викласти за квартиру в маленькому селищі.Це всім звичайно зрозуміло. У цьому матеріалі ми спробуємо скласти загальне уявлення про ціни на оренду житла в нашій країні.

Від чого залежить ціна

Є безліч критеріїв, що впливають на вартість оренди житла:

  • розмір квартири;
  • загальний стан - рік побудови будинку, стан ремонту;
  • розташування - віддаленість від центру і транспортна інфраструктура;
  • населений пункт: очевидно, що в Києві житло коштує дорожче, ніж в Тернополі;
  • наявність побутової техніки, посуду та меблів;
  • показники комунальних платежів: деякі власники здають житло дешевше, якщо комуналка обходиться занадто дорого (наприклад, в будинку з централізованим опаленням).

Однокімнатні квартири в новобудовах

Квартири нового житлового фонду привертають орендарів комфортними сучасними умовами і невеликою кількістю попередніх власників: ймовірно, крім господарів, до вас там ніхто не жив.

Але перейдемо до конкретики. На сході країни найдорожчими виявилися однокімнатні квартири в Харкові, де ціна становить близько 7000 грн. Найдешевшим виявилося Запоріжжя: за проживання в аналогічних умовах доведеться заплатити близько 4500 грн.

На заході України оренда квартир в Тернополі, Луцьку чи Ужгороді обійдеться приблизно 4500 грн на місяць. Найдорожчим став туристичний Львів: ціна за місячну оренду становить близько 8000 грн.

На півдні вигідним виявився Херсон: ціни на оренду житла там не набагато вищі, ніж в Запоріжжі. Дорожче квартири здають передбачувано в курортному місті-мільйоннику Одесі: квартира в новому будинку тут буде коштувати в середньому 9000 грн на місяць.

На півночі найдорожчими стали Житомир і Чернігів: можна орієнтуватися на суму близько 5000 грн. Трохи нижче вартість оренди в Рівному: там вистачить 4000 грн, щоб зняти житло в новобудові.

Центральні регіони виявилися найменш обтяжливими для гаманця: в Кропивницькому можна зняти однокімнатну квартиру в новобудові вже за 3500 грн. А лідером нашого рейтингу став, безумовно, Київ: 12000 грн - середня ціна за проживання в новій багатоповерхівці.

Як вижити в столиці

Життя в Києві вимагає чималих витрат, і у багатьох орендна плата "з'їдає" левову частку бюджету. Однак і в Києві можна знайти варіанти з балансом приємною ціни і комфортних умов. Вихід - оренда житла в старих будинках і районах, віддалених від центру і гілок метрополітену. У Святошинському, Солом'янському, Дарницькому і Деснянському районах розташовані найдорожчі квартири. Але на далекій відстані від метро, з мінімальним набором меблів і стареньким ремонтом в Києві реально зняти квартиру вже за 6000 грн. Можливо, вам доведеться везти свої меблі, самостійно проводити інтернет і домовлятися з власниками про придбання додаткової побутової техніки.

Двокімнатна квартира в периферійних районах з умовами, далекими від ідеальних, обійдеться приблизно в 8000 грн. А вже від 9000 грн на місяць стартує ціна на непогані двушки. Вартість залежить не тільки від кількості кімнат, але і від місця розташування: простеньку трикімнатну квартиру в Дарницькому районі можна зняти за 8000 грн, а в Печерському (центр міста) - від 10000 грн.

Чи потрібне отаке щасте - вирішувати тільки вам.


Читайте также