27-06-2019 Музеи 78

Виставка «Ефемерний ландшафт». Галерея Зелена канапа

Виставка «​Ефемерний ландшафт». ​Петро Сметана. Галерея Зелена канапа. Афіша Львів 2019

Ефемерний ландшафт. Виставка живопису Петра Сметани

Львівський художник Петро Сметана здійснив свою першу персональну виставку в галереї Зелена канапа 2010 року.

Через різні впливи і внутрішні пошуки Сметана еволюціонував у яскраву творчу одиницю загальнонаціонального масштабу.

Поступово його стилістика стала мінімалістичною. Він як віртуозний скульптор позбавився всіх зайвих деталей, але на полотні.

Ідея творчості Петра Сметани стала філософсько – актуальною. І сьогодні його можна назвати ліриком урбаністичного пейзажу. Поступово тема життя міста з його традиціями, із відчуттям що все минає, все тільки мить – тлінне і таке тендітне, все потребує його фіксації. І водночас, відкидання ностальгії, спрямованість думок до майбутнього, що передбачає збереження основ – стали його неповторним стилем.

Ефемерний ланшафт – це продовження у Львові проекту, котрий був представлений в рамках «Kyiv Art Week 2019”

Концепція автора:

Живучи у транзитній країні в перебіжний період свого розвитку, почуваєш себе відповідно. З присутнім відчуттям тимчасового доводиться співіснувати. Це вибиває з-під ніг фундамент, який би мав лягти в основу нашої сучасної світобудови. Чи одноразовість насправді нищить відповідальність за вчинки, які творяться, і думки, які висловлюємо? Немає потреби в добротності виконання, немає віри в те, що об’єкти створені в актуальний час, мають прожити довше, аніж термін їх придатності. У великій мірі ми не маємо потреби зберігати навіть те, що дісталося нам у спадок. Часто відбувається діалог із собою, із собою хвилинним. Від результату цього діалогу залежить паралельний вигляд нами залишеного. У сьогоденні має місце мимобіжне сприйняття баченого ландшафту уявного майбутнього, без можливості зупинки, щоб подивитися навколо. Швидкі зміни і швидкість прийняття рішень часто не дають достатнього часу для аналізу того, що відбулося. Рухаючись транзитом до ефемерної точки, ми просто дивимося, роблячи спроби рухатися швидше.

Запрошуємо відвідати відкриття виставки 2 липня о 17.00

2 – 28 липня 2019

галерея "Зелена канапа"

Львів, вул. Вірменська 7

032 235 75 49

050 66 50 603


Читайте также