17-12-2019 Всё о музыке 57

Віртуози Києва. Гастрольний тур Україною

Оркестр Віртуози Києва. Гастрольний тур Україною. Афіша 2020

“Міжнародний Європейський фонд підтримки культури” представляє гастрольний тур Україною симфонічного оркестру “Віртуози Києва” – “Симфонії Всесвіту 2”

“Симфонії Всесвіту” повертаються! В лютому 2020 року в 6 містах України відбудуться визначні концерти. Високопрофесійна майстерність виконавців, приголомшлива та геніальна музика,а саме головне, Видатні Постаті сучасної класичної сцени- всесвітньовідомий скрипаль Шломо Мінц та головний диригент оркестру Віртуози Києва, віолончеліст, номінант премії Греммі Дмитро Яблонський!

Програма:

1. Джузеппе Верді - Увертюра до опери «Сила долі»

2. Олексій Шор – “Seascapes" для скрипки з оркестром

3. Каміль Сен-Санс - Інтродукція та Рондо каприччиозо для скрипки з оркестром

4. Фелікс Мендельсон-Бартольді - Симфонія n.4 Ля мажор (Італійська)

Графік туру:

  • 8 лютого – Львів, Національна філармонія
  • 9 лютого - Київ, НМАУ ім. П. І. Чайковського
  • 10 лютого - Одеса, Обласна філармонія
  • 12 лютого - Дніпро, Філармонія
  • 13 лютого- Харків, Філармонія
  • 14 лютого - Полтава, Палац дозвілля “Листопад”

Дмитро Яблонський: "Ми розпочинаємо та закінчуємо нашу програму шедеврами італійської класичної музики,які знає весь світ! Це надзвичайно потужна увертюра Верді до опери "Сила Долі" та блискуча "Італійська симфонія" Мендельсона, яка навіть звучить в знаменитому американському фільмі 1979 року "Йдучи у відрив" про спортивні велогонки!

Олексій Шор, який народився в Києві, написав багато музики для балету, інструментальної музики, яку виконують визнані музиканти по всьому світу! Рондо-Каприччиозо Каміля Сен-Санса є в репертуарі кожного віртуозного скрипаля! Програма,без сумнівів,на УРА!!!”

Увертюра "Сила Долі" написана композитором Джузеппе Верді у розквіт його творчого життя, насичена драматизмом та глибокою філософією, вважається однією з найкращих увертюр композитора, відома та найбільш впізнавана за "роковим мотивом долі".

Олексій Шор - композитор,який народився в Києві, має ступінь доктора математики,унікальна особистість.Його музика виконується у найкращих залах, найвидатнішими музикантами. Його твір "Seascapes" для скрипки з оркестром виконає легендарний Шломо Мінц!!!

Інтродукція та рондо каприччиозо Каміля Сен-Санса -це один із самих відомих та блискучих шедеврів світового скрипкового репертуару! "Родзинка" програми !!!

В «Італійській симфонії» Фелікса Мендельсона-Бартольді відбилося те захоплене сприйняття життя, яке властиве Молодості. Музика пронизана Піднесенням і Світлом, не випадково композитор називав Італію «святкової країною».

Тарас Яропуд, концертмейстер оркестру “Віртуози Києва”: “Для кожної творчої людини в житті є важливими ідеї та втілення їх в життя, а також взаємодія один з одним, обмін енергією, співпраця, співпереживання, можливість дарувати людям те, що ти робиш!

Проект "Симфонії всесвіту",- це саме той проект, де ти даруєш частину себе іншим, співпереживаєш, співпрацюєш, обмінюєшся енергією, а найголовніше робиш світ кращим!”

Учасники проекту:

Шломо Мінц - легенда сучасного скрипкового виконавства! Вважається колегами, глядачами і критиками одним з видатних скрипалів нашого часу, шановним за його бездоганну музикальність, стилістичну універсальність і командну техніку. Він довгий час вважався знаменитим запрошеним артистом з багатьма великими оркестрами і диригентами на міжнародній арені і продовжує зачаровувати глядачів своєю грою.

Нагороджений багатьма престижними міжнародними призами, включаючи Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D'Or, Grand Prix du Disque, премію Gramophone, премію Edison і Cremona Music Award, в 2006 році він отримав почесний ступінь від Ben- Університет Гуріона в Беер-Шеві ( Ізраїль).

Народився в Москві й іммігрував, коли йому було 2 роки в Ізраїль, він навчався у Ілони Фехер, яка познайомила Мінца з Ісааком Стерном, ставши його наставником. Він також був студентом Дороті Делей в Нью-Йорку.

На сцені з раннього віку і впродовж всієї своєї кар'єри він співпрацював з такими відомими артистами, як Ісаак Стерн, Мстислав Ростропович, Цукерман, Іцхак Перлман, Зубін Мехта, Клаудіо Аббадо, Карло Марія Джуліні, Ріккардо Муті, Юрій Темірканов, Іда Гендель і Іврі Гітліс, серед багатьох інших, грав з кращими оркестрами світу, такими як Берлін, Відень, Концертгебау, Чикаго, Лос-Анджелес, Філадельфія і Нью-Йоркська філармонія.

У 18 років Мінц почав паралельну кар'єру в якості диригента і з тих пір керував визнаними оркестрами по всьому світу, включаючи Королівську філармонію (Великобританія), Симфонію NHK (Японія) і Ізраїльську філармонію.

Щоб відсвяткувати 60-річчя Мінца, Deutsche Grammophon перевидали свої записи у вигляді видання на 13 компакт-дисках, яке включає легендарні записи скрипкових концертів Мендельсона, Прокоф'єва, Сібеліуса, Лало і Вьештемпса за участю великих оркестрів і диригентів. Нещодавно Мінц додав твори до своїх талантів як скрипаля, альтиста і диригента: його гімн невідомої нації був вперше показаний в червні 2017 року Великому залі Вігадо в Будапешті, а його Сонатина для скрипки і фортепіано - в Домодоссола і Стамбулі в жовтні 2017 року.

Мінц регулярно проводить майстер-класи по всьому світу і запрошується на найпрестижніші міжнародні конкурси. Він також є співзасновником Violins of Hope.

Дмитро Яблонський - головний диригент та художній керівник оркестру “Віртуози Києва”, всесвітньо відомий диригент та віолончеліст, номінант на премії Греммі, почесний диригент Єрусалимського оркестру та професор Школи Музики імені Бухмана-Мехти (Тель Авів) – Виступає в усьому світі на таких відомих майданчиках як Карнегі-хол в Нью-Йорку, Ла Скала в Мілані і Лувр у Парижі

“Віртуози Києва”

Багаторічна дружба та співпраця групи українських музикантів, лауреатів міжнародних конкурсів і всесвітньо відомого диригента і віолончеліста Дмитра Яблонського в 2016 році призвела до створення оркестру “Віртуози Києва”.

За 4 роки оркестр “Віртуози Києва” став найбільш затребуваним музичним колективом України. Концерти в Україні, Ізраїлі, Азербайджані, Іспанії, Швейцарії, ОАЕ та тур країнами Північної Америки.

Записи оркестру публікує світовий лейбл “Naxos Records”. “Віртуози Києва” - номінанти премії “Classical Music Awards 2018” за кращий диск року.

“Віртуози Києва” стали невід'ємною частиною виступів зірок шоу-бізнесу: Святослав Вакарчук, Тіна Кароль, Джамала, Ніно Катамадзе, запрошують їх долучатися до концертів та запису альбомів.

“Віртуози Києва” виступають як у камерному складі - 10-20 музикантів, так і у великому симфонічному складі - 60-90 музикантів.

Квитки - на сайті квитково оператора gasconcert.

Запрошуємо вас почути наші "Симфонії Всесвіту", доторкнутись та відчути силу і натхнення справжнього Мистецтва!


Читайте также