02.09.2021
Здоров'я та краса
eye 24501

Що робити, якщо у дитини болить живіт?

біль в животі у дитини

Наприкінці літа базари переповнені південними фруктами різної якості. Від спеки на поверхні плодів швидко розмножуються мікроорганізми. Вони можуть стати джерелом захворювань та інфекцій.

Оброблюємо фрукти

  • Щоб запобігти псуванню та гниттю стиглих плодів, їх обробляють спеціальними хімічними речовинами.
  • Придбавши на базарі або в магазині фрукти й овочі, їх потрібно ретельно промити гарячою водою.

Ознаки захворювання

Діти, приходячи з садочка або з прогулянки, часто скаржаться на біль у животі. Причини можуть бути різними. Якщо температура у малюка нормальна, тобто нижче ніж 37, проблему можна подолати самостійно. Помити руки з милом і, якщо дитина блювала, умити її.

Лікування

Незалежно від того, чи є блювання, потрібно розчинити один порошок препарату Смекта у воді. Давати випити ліки дитині маленькими ковтками. Нещодавно в продажу з’явилась Смекта в готовій суспензії зі смаком шоколаду, ванілі. Суспензія вже готова до вживання й не потребує розчинення. Солодкі ліки сподобаються дитині, їх можна видавити з пакетика в чайну ложку і потім запити водою.

Також протягом дня давати дитині розчин порошку Регідрон у кип’яченій воді. Якщо температура усе ж таки піднялася, потрібно викликати лікаря. До приїзду лікаря треба переодягнути дитину та покласти її в ліжко. Дітям від року до шести від болю в животі можна приймати Ентерол.

Це дуже ефективний препарат від розладу шлунка у дітей та від болю в животі. Капсулу можна відкрити й розчинити в невеликій кількості рідини (води чи соку). Ентерол містить у складі цукроміцети Буларді, які знищують бактерії.

Якщо лікар призначив дитині Ентерофурил у вигляді капсул або суспензії, то перед застосуванням треба обов’язково прочитати інструкцію з застосування препарату. Ентерофурил можна застосовувати від бактеріальних інфекцій кишківника у дітей віком від одного року за призначенням лікаря. Однієї упаковки вистачає на курс лікування. Потрібно дотримуватися всіх призначень і рекомендацій дитячого лікаря.

Читайте также


up