27-10-2021 Розваги 492

Що треба знати про серіал Покоївка

що подивитися. Серіал Покоївка. Новинки від Netflix 2021

У це важко повірити, але на Netflix в останній місяць виходили й інші серіали, крім «Гри в кальмара»! Наприклад, міні-серіал «Покоївка» («Maid») — водночас страшна та духопідйомна історія дівчини, яка бореться за майбутнє своєї дворічної доньки. Це пронизлива драма про злидні, насильство, розпач — і про волю до життя.

Родина в житті та на екрані — Енді Макдавелл та Марґарет Кволлі зіграли матір та дочку у новому проекті Netflix. Це перша спільна поява Макдавелл разом із дочкою на екрані.

В основу сюжету багатосерійної драми лягли мемуари Стефані Ленд, які стали бестселером за версією New York Times. Створенням займалися продюсери картин «Безсоромність» та «Дівчина, яка подає надії». Також однією із продюсерок стала сама Ленд.


Сюжет

Вирвавшися з аб’юзивних стосунків, молода матір улаштовується на роботу прибиральницею, щоб забезпечити свою дитину всім необхідним і збудувати для неї краще майбутнє.

Чи є у героїв бодай якась надія?

Міні-серіал, заснований на мемуарах письменниці Стефанії Ленд, має дивну інтонацію: його знято з пронизливою ніжністю і в ньому ніколи не згасає надія. Варто налякатися глядачеві — і головна героїня збирає волю в кулак. Варто спасувати героїні, як автори потай від неї підказують глядачам: все буде добре.

Цей міні-серіал не ставить хрест на героях — і в кожному епізоді доводить, що добро природніше за зло.

Серіал Покоївка. 2021

Велике соціальне кіно

«Покоївку» вже подивилися з 67 мільйонів акаунтів Netflix, і, за словами компанії, вона ось-ось відбере у "Ферзевого гамбіту" звання найпопулярнішого міні-серіалу на стрімінгу. Цей успіх, що збігся з рекордом «Гри в кальмара», можна пояснити вибором героїв: це дуже добрі люди, доведені до відчаю злиднями. Але якщо південнокорейська драма гротескна у своїй критиці реального життя, то заснована на мемуарах «Покоївка» досліджує соціальні та бюрократичні процеси розважливо та спокійно.

Вплив на глядача

Рейтинг серіалу становить на даний момент 8,6. Тяжка, але надихаюча історія Алекс змусила багатьох дівчат інакше поглянути на свої власні стосунки. І якщо шанувальники «Гри в кальмара» після перегляду фіналу біжать робити карамельну цукерку, то глядачки «Покоївки» діляться в соцмережах власним досвідом пережитого домашнього насильства.


Читайте также