Зеленський закликав євреїв не мовчати про Україну після удару по меморіалу Голокосту

Президент України Володимир Зеленський. Війна в Україні 2022

Президент України Володимир Зеленський звернувся до євреїв із закликом не мовчати щодо обстрілу Бабиного Яру та Умані. "Нацизм народжується в тиші", - сказав він.

Президент України Володимир Зеленський закликав євреїв світу висловитися після ракетного удару Росії по київській телевежі, збудованій на місці жертв Голокосту.

«Я зараз звертаюся до всіх євреїв світу. Хіба ви не бачите, що діється? Ось чому дуже важливо, щоб мільйони євреїв у всьому світі не мовчали прямо зараз», - сказав він.

Президент України зазначив, що «для будь-якої нормальної людини, яка знає історію, Бабин Яр – це особлива частина Києва. Особлива частина Європи. Місце молитви. Місце пам'яті про сто тисяч людей, яких убили нацисти. Місце старих київських цвинтарів. Ким треба бути, щоб зробити таке місце – мішенню для ракет? Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту».

Зеленський продовжив: «Нацизм народжується у тиші. Тож кричіть про вбивства мирних жителів. Кричіть про вбивства українців».

Раніше редакція Курсора повідомляла, що меморіальний комплекс Бабин Яр звинуватив Путіна у маніпуляції зі словом «геноцид». Зазначимо, що йдеться про заяву глави Кремля про те, що ЗСУ нібито здійснювали геноцид російськомовного населення на Донеччині.


Читайте также