08.03.2022
Новини в Україні
eye 242

Британські ЗМІ: біженки з України стають жертвами сексуальної експлуатації

Британські ЗМІ: біженки з України стають жертвами сексуальної експлуатації. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Понад півтора мільйона людей залишили територію України після вторгнення російської армії. Оскільки українським чоловікам віком до 60 років залишати країну заборонено, потік біженців складається з жінок, дітей та літніх людей.

Як повідомляє британська Daily Mail, це привернуло увагу кримінальних угруповань, які прагнуть нажитися на людських стражданнях, обернувши біженець у рабинь, у тому числі - сексуальних. Але чимало і чоловіків, які викликаються просто підвезти жінок до найближчого міста, а потім вимагають "оплату".

"Війна в Україні різко погіршила ситуацію з торгівлею людьми. Вона викличе в Європі ефект доміно, і біженкам все більше загрожує експлуатація. У багатьох країнах, куди прибувають біженці, вже діють банди, які полюють на найслабших", - повідомила експерт благодійного фонду CARE. Лорен Агню.

Співробітники правозахисних організацій роздають листівки людям, що перетинають кордон, попереджають про небезпеку. Вони закликають при найменших підозрах звертатися до прикордонників. Проте листівка, що наводиться Daily Mail, надрукована англійською мовою.

Читайте также


up