Тканина для чоловічої нижньої білизни

Чоловічі труси

Головна вимога до тканини для чоловічих трусів - комфорт при носінні. Оптимальний варіант – білизняний трикотаж. Чоловічі труси мають бути м'якими, міцними, в міру розтягуватися, вбирати вологу, пропускати повітря і витримувати безліч прань. Бажано вибирати тканини з натуральних речовин. Синтетика може входити до складу, але не більше 10 %.

Бавовняні тканини для чоловічої нижньої білизни

Бавовна - це найпоширеніший матеріал для тканин для білизни. Виготовляється з рослини «бавовник». Кожна нитка плетіння скручена. Чим сильніша скрутка і тонше волокно, тим ніжніша тканина для трусів на дотик. До текстилю для білизни відноситься бязь, ситець і сатин. З них шиють сімейні труси.

Бавовна виходить у лідери з продажу за рахунок гіпоалергенних властивостей, разом з приємними тактильними відчуттями та помірною ціною. Але є й недоліки:

  • Бавовняна тканина швидше зношується (порівняно зі штучною та синтетичною).
  • При пранні у гарячій воді тканина «сідає», деформується.
  • Бавовна малоеластична, не повторює вигини тіла.

Однак додавання еластану, поліестеру або віскози збільшує термін використання тканини у рази.

Яка тканина для трусів за якістю бавовни - видно на просвіт: якщо злегка розтягнути тканину, у структурі не повинно бути нерівномірних ущільнень або щілини. Позначка на упаковці «мерсеризована» вже свідчить про високу якість: матеріал спеціальним способом відшліфований і вирівняний. Але й коштує вона суттєво дорожче.

Синтетичні тканини

Еластан, він же «спандекс», він же «лайкра», використовується для надання білизні розтяжності й еластичності. Еластанові волокна можна розтягнути сім разів, після чого вони миттєво повертаються в початковий стан.

Матеріал створюється з поліуретану, відрізняється високою міцністю та зносостійкістю. При цьому волокно досить тонке, щоб поєднувати його з бавовняним або вовняним. Еластан застосовується виключно як елемент сумішевої тканини – не дає їй зминатися, покращує облягання нижньої білизни.

Поліестер – сучасні синтетичні волокна, які вивели створення нижньої білизни на новий рівень. Тканина не мнеться, не линяє при пранні та ефективно відводить вологу. Знайшов застосування у спортивному одязі та плавках для купання.

Поліамідний вид синтетики – мікрофібра, мірил – витримує сотні прань і дуже довго зберігає форму. Матеріал тонкий, легкий і приємний на дотик, його називають навіть другою шкірою. Особливо актуальний у зимову пору року.

Штучні та сумішові тканини

Змішування кількох видів волокон дозволяє створити найкращу тканину для трусів. Синтетичною ниткою «зміцнюють» і пом'якшують бавовняну основу. Такий трикотаж не мнеться, добре тягнеться і переться.

Основні типи штучного текстилю, з якої тканини чоловічі труси найкращі:

  • Модал, яку називають віскозою нового покоління. Тканина м'яка, шовковиста й абсорбує майже на 50 % більше вологи, ніж бавовна. Відрізняється підвищеною еластичністю і не сідає при пранні в гарячій воді. Волокна модалу не руйнуються під дією вологи або домішок. Багато провідних компаній з виробництва чоловічої нижньої білизни використовують модал для нових колекцій.
  • Шовк – влітку деякі чоловіки віддають перевагу шовковій білизні, але це швидше виняток, ніж правило. Для тривалого носіння шовк неактуальний, та й ціна «кусається».
  • Ліоцелл (Lyocell) – високоякісне штучне нановолокно з шовковистим блиском, створене з евкаліптового дерева. Тканина приголомшливо м'яка, легка й еластична. Добре тримає форму навіть після безлічі прань. Ідеальна для занять спортом.

Залежно від тканини підбирається і форма чоловічих трусів. Найпоширеніші моделі – це «сімейки» та «боксери».

Як шити чоловічу нижню білизну

Класика м'яких, легких і тонких трусів для чоловіків – тканини сатин, ситець чи бязь. Це найпопулярніші та найбільш практичні матеріали для «сімейок». Шиється білизна по лекалам, для кожного розміру та моделі лекала свої.

Щоб побудувати форму трусів, необхідно зняти мірки. Для ідеального облягання, щоб виріб був не тісним, використовують такі добавки:

  • талія – 2–5 см,
  • стегна – 5–6 см.

Скільки тканини на труси знадобиться – залежить від розміру. В середньому з одного метра тканини шириною 180 см можна пошити близько 5 виробів.

За технологією пошиття деталі викрійки чоловічих сімейних трусів прийнято зшивати білизняним швом. Це найнадійніший спосіб запобігти обсипанню ниток бавовняних тканин при пранні.


Читайте также