Пригодницькі книги для підлітків на канікули

Пригодницькі книги для підлітків

Цікаві пригодницькі книги — саме те, що треба для читання влітку. Особливо якщо ви насолоджуєтесь канікулами чи просто хочете цікаво провести час і полюбляєте відірватися від життєвої метушні з книжкою в руках. Тож ми вирішили підготувати для вас чудову тематичну добірку, яка представлена на сайті https://book-ye.com.ua/catalog/pryhodnytska-literatura/.

Пригодницькі книги для підлітків, які вони?

Розпочнімо з трилогії Діани Вінн Джонс — “Мандрівний замок Хаула”, “Повітряний замок”, “Будинок безлічі шляхів”. Авторка зуміла створити чарівний захопливий світ, де добро і зло, як завжди, ведуть боротьбу. Історія оповідає про те, як зла відьма зачаклувала дівчину Софі, перетворивши її на бабусю. Софі потрапляє в замок Хаула, де чатує небезпека: їй доводиться укласти угоду... з вогняним демоном. І це тільки початок історії!..

Ще одна цікава книжка про дівчину з ім'ям Софія буде мандрівкою у глибоке пізнання світу з романом Юстейна Гордера “Світ Софії. Роман про історію філософії”. Чотирнадцятирічна дівчина живе звичайним життям, допоки одного дня не знаходить у своїй поштовій скриньці лист від незнайомця із запитаннями “Хто ти?” і “Звідки взявся цей світ?”. З тієї миті розпочинаються мандри Софії, на які вона й не сподівалась. Адже подорож не звичайна, а цікавим світом філософії. Читаючи листи, відбувається знайомство з мислителями різних часів, починаючи від Давньої Греції і аж до сучасності.

Пригодницькі книги купити тепер зовсім не складно, навіть відразу можна запастися цілою серією. Для прикладу, історію “Котів-вояків” полюбило вже не одне дитяче серце. Адже там безліч шалених пригод, запеклих боїв, невідомих явищ, описів природи. Українською зараз виходить друком третій цикл. Загалом мовою оригіналу їх є п'ять. Тож там є, що читати - уперед до пригод із котами-вояками!

Ще одна цікава трилогія Бартімеуса розпочинається з книги Джонатана Страуда “Бартімеус. Амулет Самарканда”, що розповідає нам про юного Натаніеля та його фантастичні пригоди в Лондоні, де магія є звичною, тому там безліч чарівників і... демонів, яких викликають і використовують для виконання доручень. От і головний герой вирішує собі викликати стародавнього джина, аби помститися ворогу. Та викликати і контролювати — це різні речі! Так і розпочинаються фантастичні пригоди!

Таку добірку, як наша, просто неможливо уявити без книжки Клайва Стейплза Льюїса “Хроніки Нарнії”. Історія про дітей, які одного безтурботного дня, граючись, відчинили дверцята шафи і відкрили для себе Нарнію, — просто підкорила світ! Адже їхня віра в дива творила дива. Сім частин, які ви обов'язково перечитаєте з задоволенням, познайомившись зі звірами, котрі вміють розмовляти, й іншими казковими істотами: з Білою Чаклункою з крижаним серцем, із могутнім левом Асланом... Скільки ж там усього! Та головне, що герої історії на власному прикладі покажуть вам справжню силу добра, яке перемагає.

Пригодницька фантастика для підлітків, які хочуть чогось особливого!

Візьмімо до уваги “Сапієнсів” Володимира Арєнєва. Читаючи цю науково-фантастичну повість, ви потрапите у світ карколомних пригод, які захоплюють і вражають! Події відбуваються в Києві. Надворі весна 2178 року. Звичайний школяр Михайло Неборак знайомиться з новеньким Олександром Ненароком. І все ніби й нічого, лиш у хлопця залізне серце, є дві мами та дідусь-некромант... Погодьтеся, з таким початком продовження має бути захопливим!

Зізнайтеся, чи замислювалися ви, як пахне тисяча речей одночасно? Мабуть, ні.
І Люсі не думала про це, допоки не переїхала жити у свою нову домівку. Ще й ключ під дошкою старої підлоги знайшла, а він не підходить до жодного замка...  Мабуть, новий дім приховує якісь секрети! Люсі з молодшим братом і новим другом, який мешкає по сусідству, розпочинають власне дослідження загадкового дому, й те, що вони там знаходять, просто вражає — потаємна кімната з безліччю різнобарвних колб, деякі з яких зовсім не варто відкривати!.. Читайте “Аптеку ароматів” Анни Руе.

Зануртесь у дуже правдоподібний і детально прописаний світ країни Ор'їші і ви відчуєте, як книжка вас захоплює. “Діти кістки й крові” — перша з трилогії «Спадок Ор'їші», що розповідає про колись щасливу країну, де багато жителів володіли магією. Так, Палії могли добувати вогонь, Припливці керували водою, Цілителі лікували, Женці викликали духи померлих... Матір Зейлі належала до останніх. Та однієї ночі все змінилося, коли за наказом безжального короля було вбито всіх магів. Від магії не залишилось і сліду, мама Зейлі зникла, як і в народу зникла надія... Прагнення помсти веде вперед, і дівчина разом із братом вирушають у небезпечну мандрівку.

Тут тісно переплітаються західноафриканські вірування та міфи з реаліями сьогодення — расизмом, рабством, свавіллям поліції. Дуже унікальне фентезі.

Пригодницька фантастика

Якщо ви хотіли б прочитати щось більш реалістичне, пропонуємо звернути увагу на книгу “Хільбудій. Позичене ім'я” Анастасії Мельниченко. Особливе видання, що продумане до деталей, аби, читаючи, правильно розуміти історичний контекст і психологічні моменти оповіді про дівчину, яка змінила безліч імен, і хлопця, котрий позичив ім'я заради неї. Слов'янський світ і доля розвели їх, а в ХІ ст. така розлука мала б стати вічною... Але вони виявилися сильнішими за долю і зустрілися після років розлуки, але вже зовсім іншими людьми... Роман про Візантію, раннє Середньовіччя, про почуття і життя.

Якби ви бажали дуже реалістичних пригод, виживання в диких умовах, хижих звірів, то просто необхідно прочитати книжку Гарі Полсена “Сокира”. Цікава історія про тринадцятирічного Браяна Робсона, котрий після авіатрощі змушений виживати в диких умовах канадської тайги з вітрівкою на плечах і сокирою в руках... Чи вдасться це йому? Дізнаєтеся з твору, який змусить вас затамувати подих!

Книги пригодницького жанру завжди захоплюють і тримають у напрузі до останньої сторінки. 


Читайте также