Зламався холодильник. Де краще зробити ремонт?

запчастини для холодильників

Будь-яка техніка згодом ламається. Добре, якщо в цей момент у вас ще не закінчився гарантійний термін - тоді вам не потрібно самому шукати запчастини для холодильників. Ви точно знаєте, що потрібно робити - йти до сервісного центру. Якщо ж поломка трапилася вже після гарантії, то можна спробувати полагодити самостійно, але за умови, що ви знаєтеся на техніці, а поломка досить проста Інший варіант - звертатися до майстра. Знайти майстра з ремонту холодильника, котрий випише гарантію на свою роботу, ви можете на сайті https://master-plus.com.ua/.

Загалом ремонт холодильників досить непростий процес, для якого потрібні великі знання та досвід. Холодильник може припинити вмикатися, морозити або навпаки сильно наморожувати. Найчастіші поломки пов'язані з температурним режимом холодильника (обмерзає або тече), при цьому у будь-якій несправності свої причини та способи усунення.

На задній стінці утворюється сніг і лід. Що робити? 

При надмірному заморожуванні холодильника піддаватися паніці не варто, достатньо лише розібратися у можливих причинах. Більш імовірно, що у вашому холодильнику крапельна система розморожування. Якщо це так, то несправність могла торкнутися одного з вузлів приладу. У жодному разі не можна самостійно руками відбивати намерзлу воду, оскільки це лише погіршить ситуацію. Для початку є сенс перевірити, чи не виставлений у вас датчик заморозки в найспекотніший сезон на максимум. Якщо це так, то при такій роботі холодильника мотор міг тривалий час перебувати в перевантаженому стані, що стає причиною поломки.

Рік випуску холодильника та його модель допоможуть дізнатися, де саме встановлюється температура всередині приладу. Нові холодильники спочатку оснащені спеціальною системою розморожування, на деяких навіть є табло, на якому показані всі внутрішні параметри. У старіших моделях температурний регулятор розміщений усередині холодильника. Іноді холодильник починає показувати іншу температуру або перестає нормально регулювати її. І тоді є сенс говорити про поломку безпосередньо термостата, який повідомляє холодильнику про надто високу температуру. Виправити поломку може заміна несправного термодатчика.

Новий термостат можна купити на ринку, у спеціалізованому магазині чи через інтернет. Консультанти вам завжди допоможуть підібрати відповідний саме для вашої моделі холодильника прилад, а також розкажуть, як правильно його встановити.

Ще однією поширеною причиною нерівномірного намерзання льоду всередині холодильної камери є витік фреону. При цьому крига частіше скупчується в одному кутку. У цьому випадку мотор холодильника працює інтенсивніше звичайного, а ось холодопродуктивність падає. Для ремонту потрібно знайти точне місце витоку. Якщо воно опинилося у випарнику, то буде потрібна його заміна. Також потрібно залити новий фреон.

Важливо пам'ятати, що при самостійному ремонті ви можете не тільки не відремонтувати, але й посилити поломку, якщо ви, звичайно, не є майстром у цій справі.


Читайте также