Купуємо авто із США: на що звернути увагу

Купуємо авто із США

Авто з США – це вигідна покупка. Пригнати сучасне якісне авто можна значно дешевше, зекономивши до 50% (а подекуди і більше) на його вартості порівняно з українським ринком. Але не все так просто. Аби покупка була дійсно приємною, потрібно знати, що робити. Але про все поступово.

Де купують б/у машини у США? 

Купити авто з США можна різними способами, але вигідно зробити це на спеціальному аукціоні на кшталт Copart або IAAI. Його організовують місцеві або федеральні органи влади, розпродаючи конфісковані за неспроможні сплатити борги автівки компаній та приватних осіб. На такому аукціоні можна знайти машину у всіх цінових сегментах – бюджетному, середньому, преміальному. А головне – ви отримуєте гарантії якості та впевненості у технічному стані автомобіля. Американське законодавство передбачає досить сувору відповідальність за подачу неправдивої інформації про товар. 

Аукціон – це ризик

Фінансово вигідною покупкою буде у тому випадку, якщо ви зможете викупити лот за мінімальну вартість. Але механіка аукціону передбачає, що кілька покупців можуть захопитися, почати піднімати ставки і врешті ціна лоту виросте у рази порівняно з початковою. У такому разі ви виграєте аукціон, але в цілому програєте. Адже мова не про рідкісні предмети мистецтва, а про б/в машину.

Тому потрібно ретельно продумати свою стратегію та залишатися з холодною головою. Тільки так ви зможете викупити лот на найкращих умовах.  

Не забувайте про митне оформлення і додаткові платежі

При викупі автомобіля на аукціоні враховуйте, що це не остаточний бюджет. Додаткові витрати також будуть чималі. Вони складаються з двох елементів:

  • логістика;
  • податки. 

Транспортні послуги надають спеціальні логістичні компанії. Вам не потрібно виїжджати на місце. Це досить налагоджений процес. Достатньо лише знайти посередника та назвати місце доставки. Щодо розмитнення - тут сума залежить від вартості, віку та потужності автомобіля. Допоможе розрахувати точну суму калькулятор розмитнення авто з США

Можна значно спростити задачу – привезти авто з Америки під ключ. Для цього потрібно звернутись у спеціалізовані компанії, наприклад, Car Hunter. В такому разі достатньо лише сказати спеціалістам, яку машину ви хочете. А вони її знайдуть, викуплять, доставлять і навіть за потреби проведуть розмитнення. Найцікавіше в тому, що навіть з урахуванням послуг агенції (максимум 1000 доларів) машина обійдеться навіть дешевше, ніж при її викупі самому – адже професіонали знають, на чому можна зекономити.


Читайте также