З чим носити вишиванку?

З чим носити вишиванку?

Вишиванка — це український національний одяг. Останнім часом на вулицях багатьох міст не тільки України, а й інших країн можна зустріти людей у вишиванках. Представники чоловічої статі носять переважно вишиванки для хлопців, а ось на жінках можна побачити не тільки блузки з вишивкою, а й сукні та спідниці. Такий одяг має настільки гарний вигляд, що всі оточуючі милуються ним дуже довго.

Вишиванки на сайті https://vzhe-vzhe.com/hloptsyam/vishivanki/ настільки привабливі, що кожен мріє придбати хоча б одну та відчути себе справжнім козаком або козачкою. Але що ж вишивають на сорочках і сукнях? Коли з'явилася перша вишиванка?

Трохи історії

Як стверджують історичні джерела, ще кілька століть тому з'явилися перші сорочки з вишивкою. Відомий історик Геродот у своїх працях вказував, що скіфи носили сорочки з вишивкою. В арабських манускриптах також є відомості про те, що араби часто зустрічали русів, одягнених у вишиті сорочки. Під час розкопок у Черкаській області було виявлено вишиванку та народний костюм, датовані 4 століттям. Крім цього, історики вважають, що всі візерунки на вишиванках і посуді українського народу дуже схожі.

За традицією предмети одягу вишивали жінки та передавали своє вміння з покоління в покоління. Усі візерунки на вишиванках поділяються на три основні групи: рослинні, геометричні фігури та тварини. Кожен символ має своє особливе значення, найпопулярнішими вважалися символи води та сонця. Вони завжди присутні на вишиванках. Сонце на сорочках зображували у вигляді квітки з вісьмома кутами. На дитячих сорочках завжди були вишиті дві стихії, які вважалися особливим оберегом для дитини.

З чим можна носити вишитий одяг?

За останні кілька років вишиті сорочки можна зустріти на багатьох модних показах. Знамениті дизайнери намагаються комбінувати їх з будь-яким одягом. Модниці все частіше з'являються на людях в одязі з вишивкою, іноді можна побачити дуже неординарне вбрання. Купити вишиванку нескладно, головне правильно її носити, щоб мати гарний вигляд. Отже, з чим відмінно поєднується сорочка з вишивкою:

  • Діловий костюм і вишиванка. Сорочка з вишивкою гармонійно поєднується з темною спідницею-олівцем. Якщо сорочку не хочеться заправляти всередину, тоді краще зупинити вибір на спідниці-трапеції. 
  • Вишиванка та спідниці. Вдало гармоніюватиме вишита блуза з плісированими спідницями чи спідницями кльош.
  • Вишиванка з джинсами. Стильним рішенням вважається поєднання синіх або блакитних джинсів із білими вишиванками. Такий стиль підходить абсолютно всім: і жінкам, і чоловікам, і дітям.

Вишитий одяг — це дуже красиво і вишукано. Його можна поєднувати з будь-яким повсякденним вбранням, і ви завжди будете мати неймовірний вигляд.


Читайте также