Чому не варто купувати дешеві кабелі для iPhone

дешеві кабелі для iPhone

РУ

Ви ніколи не повинні купувати дешевий кабель для айфона — це може бути більш ризикованим, ніж здається на перший погляд. Тут ми пояснюємо кілька причин, чому вам слід уникати використання неофіційних кабелів Lightning, а також даємо поради щодо того, як розпізнати підроблений кабель.

Перш ніж обговорювати наслідки для безпеки, пов’язані з використанням неофіційних кабелів Lightning для зарядки вашого пристрою iOS, давайте поговоримо про ефективність цих кабелів, адже вона далеко не ідеальна.

Оскільки більшість так званих «оригінальних» кабелів Lightning масово виробляються на анонімних фабриках за кордоном, немає належного (або, можливо, взагалі відсутній) контролю якості, як, наприклад, в Apple або сертифікованих сторонніх компаніях.

Це означає, що ваш кабель може пошкодитися або порватися після недовгого використання, і навіть якщо цього не станеться, щось всередині кабелю може піти не так і зробити кабель повністю непридатним. 

«Цей кабель або аксесуар не сертифікований і може ненадійно працювати з цим iPhone». З моменту появи iOS 7 iPhone і iPad можуть автоматично визначати використання неофіційного кабелю Lightning.

У разі виявлення iOS відобразить сповіщення про те, що ви використовуєте неофіційний кабель і що він може не працювати належним чином. Це пов’язано з наявністю чіпа в сертифікованих кабелях Lightning — чого не вистачає в переважній більшості неофіційних кабелів.

Звичайно, головною причиною не використовувати неофіційні кабелі Lightning є ваша безпека. Британський Chartered Trading Standards Institute провів певні дослідження щодо неофіційних кабелів Lightning, і результати були шокуючими. Команда протестувала 400 кабелів Lightning, і з них лише 1% (точніше, три кабелі) пройшли базову оцінку безпеки. Один відсоток!

Згідно з NewsTalk, «найпоширенішою проблемою зарядних пристроїв, які перевірялися, була недостатня ізоляція для захисту користувачів від ураження електричним струмом», що може завдати шкоди вам і потенційно викликати пожежу.

Як можна визначити потенційно небезпечний кабель iPhone?

Найкращий спосіб визначити потенційно небезпечний Lightning-кабель — подивитися на ціну. Якщо вона занадто низька навіть порівняно з оригінальним кабелем, то це вже сигнал, що варто сумніватися в його якості. Ще одним свідченням того, що у вас в руках є фальшивий кабель Lightning, є повідомлення про помилку під час синхронізації пристрою iOS із iTunes на ПК чи Mac.


Читайте также