05.07.2023
Здоров'я та краса
eye 379

Питна вода та здоров’я: чи є вода частиною лікування?

Питна вода та здоров’я: чи є вода частиною лікування?

Незважаючи на те, що 60% людського тіла складається з води, вплив води на здоров’я часто не помічають. Основні занепокоєння щодо води стосуються як кількості, так і якості.

Зволоження організму – це ключ

Коли ви йдете до лікаря чи лікарні, який один із найпоширеніших показників здоров’я перевіряють медичні працівники? Вони перевіряють, чи добре зволожений ваш організм! Отже, чи є вода частиною лікування?

З погляду гідратації питна вода, мабуть, є одним із найкращих способів підтримувати своє тіло здоровим. Вода використовується у вашому тілі, щоб підтримувати температуру та забезпечувати правильну роботу кровоносної, травної та нервової систем. Коли ваше тіло зневоднене, ви можете відчувати такі симптоми: м’язова втома, запаморочення, сильна спрага та дуже темний колір сечі. Хронічне зневоднення може спричинити запор, головний біль, тривалу м’язову слабкість, сильну втому та сухість або лущення шкіри. 

Коли організм недостатньо зволожений, наше тіло реагує - ми відчуваємо спрагу. Ознаки зневоднення включають сухість у роті, набряк язика, слабкість, запаморочення, сплутаність свідомості, аритмічне серцебиття, непритомність. І навпаки, якщо ваше тіло надмірно зволожене, ви можете відчувати водне отруєння, або гіпергідратацію. Якщо виникає гіпергідратація, нирки не можуть переробити всю воду, і система перевантажується. 

Існують програми для смартфонів та інші інструменти, які допоможуть вам не забувати пити достатню кількість води, але наша загальна рекомендація полягає в тому, що якщо ви відчуваєте спрагу, настав час випити, і якщо є вибір - оберіть воду.

Якість питної води

Вода є одним із шляхів, через які потенційні забруднювачі та збудники захворювань можуть потрапити в організм, тому якість води також має життєво важливе значення. Ви повинні пити достатню кількість і стежити за тим, щоб вода була високої якості. Вживання великої кількості неякісної води може принести більше шкоди, ніж користі. Зробити аналіз питної води може компанія Navkolo, яка пропонує широкий спектр послуг лабораторії та екологічних послуг.  

Якщо джерелом води є колодязь, найпоширенішими проблемами є бактерії та підвищений вміст солей у воді, як-от нітратів, хлоридів, сульфатів. У деяких випадках вода може містити підвищений рівень радіонуклідів і слідів металів, як-от миш'як, залізо, свинець і марганець. Якість питної води залежить від кількох факторів, як-от джерело, місце розташування, рівень очищення, стан сантехніки у вашому домі.

Navkolo - екологічні послуги

Читайте также


up