Роль бухгалтерського аутсорсингу у сучасному бізнесі

Що варто знати про бухгалтерський аутсорсинг?

Ведення власного бізнесу пов'язане з багатьма формальностями, однією з яких є бухгалтерський облік. Більшість великих компаній мають цілий штат кваліфікованих бухгалтерів, тоді як малий бізнес воліє користуватися послугами сторонніх підрядників.

Бухгалтерський аутсорсинг: що це?

Бухгалтерські контори – це суб'єкти господарювання, які надають послуги з бухгалтерського обліку. Їхня пропозиція адресована як фізичним особам, так і іншим суб'єктам господарювання, підприємствам та установам. Окрім бухгалтерів, у таких конторах працюють фахівці суміжних галузей, зокрема юристи та податкові консультанти.

Що впливає на вартість бухгалтерських послуг?

Вартість бухгалтерського супроводу багато в чому залежить від досвіду та репутації компанії, в якій ви збираєтеся замовити відповідну послугу. Чим вище кваліфікація та досвід співробітників, тим вище ціна послуги, що надається. Вартість бухгалтерських послуг для фізичних осіб-підприємців зазвичай є нижчою, ніж для юридичних осіб.

Переваги бухгалтерського аутсорсингу для підприємців

  • Зручність. Передавши бухгалтерію на аутсорсинг, підприємцю більше не потрібно займатися питаннями оподаткування, бухгалтерського обліку, стягнення боргів з контрагентів і складання щомісячних рахунків. Позаштатний бухгалтер візьме на себе всі формальності, що позбавить власника бізнесу необхідності стояти в чергах і вивчати масу незрозумілих паперів. Користуватися послугами бухгалтерських бюро стає дедалі простіше. Крім традиційних офісів, що працюють у великих містах, існують також компанії, які надають свої послуги онлайн.
  • Відповідальність за помилки. У бухгалтерії будь-якої компанії може статися помилка. Якщо власник бізнесу сам веде облік, то відповідальність за помилки лягає на нього. Однак при використанні послуг бухгалтерської контори, вся відповідальність за помилки лежить на ній. За наявності помилок у бухгалтерському обліку вашої компанії фінансова відповідальність за будь-які витрати лягає на підрядника.
  • Економія часу. Завдяки делегуванню бухгалтерії зовнішньому підряднику можна заощаджувати значну кількість часу. Це дає можливість зосередитися на найважливішому – розвитку бізнесу.
  • Правова підтримка. Бухгалтерські контори ведуть дуже широкий спектр діяльності: від надання послуг, пов'язаних із бухгалтерією, до розробки стратегії розвитку й оформлення різних видів дозвільної документації, а також допомоги в отриманні коштів для подальшого розвитку компанії.

Читайте также


up