04.10.2023
Здоров'я та краса
eye 910

Волоські горіхи проти хвороби Альцгеймера

Волоські горіхи проти хвороби Альцгеймера

Нове дослідження, проведене на мишах, продемонструвало, що дієта, що включає волоські горіхи, може мати значний ефект у зниженні ризику, зменшенні симптомів та уповільненні прогресування хвороби Альцгеймера.

Дослідники зафіксували значні покращення в навчанні, пам'яті, зменшенні тривоги та поліпшенні моторних навичок у мишей, які споживали значну кількість волоських горіхів. Вчені припускають, що антиоксиданти, на які багаті ці горіхи, відіграли значну роль у захисті мозку мишей від ушкоджень, які зазвичай розвиваються у пацієнтів із хворобою Альцгеймера.

Оксидативний стрес та запальні реакції зазвичай супроводжують це захворювання, широко поширене по всьому світу.

Дослідницька група в ході експерименту планувала раціон мишей так, що він на 6% або 9% складався з волоських горіхів, що відповідає щоденному вживанню 28 та 43 г горіхів у людей відповідно. Сама ідея дослідження з'явилася за підсумками іншої роботи, в ході якої було виявлено захисний ефект екстракту з волоського горіха від оксидативного стресу, що викликається білком бета-амілоїдом. Цей білок – основний компонент амілоїдних бляшок, що формуються у мозку при хворобі Альцгеймера.

«Отримані дані дуже багатообіцяючі. Вони закладають основу для майбутніх аналогічних досліджень із людьми. – каже керівник дослідження доктор Аба Шохан. – Наші висновки доповнюють базу знань про ефект речовин, що містяться в волоських горіхах, на когнітивні здібності».

Незважаючи на отримані висновки, зловживати горіхами в дієті все ж таки не варто. При бажанні додати їх до свого раціону в якосі можливого фактора зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера, краще попередньо проконсультуватися з кваліфікованим дієтологом.

Читайте также


up