09.12.2023
Розваги
eye 290

Дивовижні речі, які можна зробити в Шотландії взимку

Зимові пригоди в Шотландії

Так, буде холодно, і так, йтиме сніг. Але відвідування Шотландії взимку відкриває світ зимових видів спорту та снігових пригод, які ви не знайдете більше ніде у Великобританії. Взимку в Шотландському нагір'ї на вас чекають льодолазіння, катання на лижах і сноубордах, а в долинах ви навіть можете спробувати походити на снігоступах по болотах або покататися на упряжках хаскі. Північне сяйво можна побачити під темним небом, в той час як міста переповнені різдвяними ярмарками. І, звичайно, жодне шотландське зимове свято не обходиться без дегустації шотландського віскі перед палаючим каміном. Тож давайте почнемо.

Займіться льодолазінням на Ice factory у Кінлохлевені

 Ice factory Спортивний комплекс

Фанати льоду не захочуть упустити шанс зайнятися скелелазінням у Кінлохлівені, де знаходиться найбільший критий центр льодолазіння у світі. В Ice Factor є льодові стіни для скелелазіння для будь-якого рівня підготовки: інструктори центру покажуть вам мотузки - в буквальному сенсі, - якщо ви ніколи раніше не займалися скелелазінням. Професіонали знайдуть для себе нові маршрути під час кожного підйому, адже для створення льодових стін, що сягають 39 футів (12 метрів) у висоту, було використано понад 500 тон справжнього снігу та льоду.

Поїздка на каледонському спальному поїзді до Форт-Вільяма з Глазго

поїзд до Форт-ВільямаЗалізнична станція

Одна з найкращих у світі залізничних подорожей - до Форт-Вільяма з Глазго, мальовничий маршрут, що пролягає через серце Шотландського нагір'я. Спостерігайте за засніженими краєвидами, що пролітають повз вас, не виходячи з теплого вагону поїзда, а також за озерами, горами та горами Мунрос, що пропливають повз вас по дорозі на північ. З Глазго до Форт-Вільяма можна дістатися за чотири години, але для справжньої подорожі ви можете скористатися класичним поїздом Caledonian Sleeper, який прямує з Лондона.

Вирушайте до пригод на снігоступах на гірському курорті Гленко

Гірськолижний курорт

Відвідавши Шотландське нагір'я взимку, ви будете вражені засніженими краєвидами, а також зможете відчути природну красу зблизька під час прогулянки на снігоступах. Під керівництвом досвідчених місцевих гідів з гірськолижного курорту Glencoe Mountain Resort - найстарішого гірськолижного центру Шотландії - ви прямуватимете поза трасами через болото Раннок, досліджуючи найкращі місця високогір'я пішки. Взуйте снігоступи - і ви побачите кілометри стежок, що в'ються вгору і вниз по горах, а також Мунрос по всьому високогір'ю.

Спіймати мигцем Північне сяйво

Northern Lights in Scotland

Природні особливості

Проведіть зиму в Шотландії, і ви матимете всі шанси побачити північне сяйво в нічному небі. Так, вам не потрібно їхати в Арктику, щоб побачити це природне світлове шоу - за сприятливих умов і чистого неба полярне сяйво можна побачити і в Шотландії. Щоб оптимізувати свої шанси, відвідайте місця з темним небом, як-от острів Скай, або національні парки, наприклад Кернгормс, де ви зможете опинитися поза мережею і подалі від міст.

Приєднуйтеся до прогулянки з хаскі з Bowland Trails

Bowland TrailsСпортивний центр

Команда кінологів-хаскі з Bowland Trails, переможців світових чемпіонатів, готова взяти вас в один із найбільш захоплюючих зимових турів Шотландією, але ви маєте бути готові до серйозних пригод на бездоріжжі. Вас проведуть замерзлими болотами, крижаними долинами та засніженими гірськими схилами, коли ви триматимете в руках віжки своїх хаскі-саней. Bowland Trails пропонує професійну підготовку та керівництво, щоб ви навчилися керувати командою потужних сибірських хаскі у Шотландському нагір'ї.

Відвідайте високогірного шоколатьє

Iain Burnett The Highland Chocolatier Десертна лавка, Десерт

Ієн Бернетт - легендарний майстер-шоколатьє, який готує вишукані шоколадні цукерки у шотландському високогір'ї. Більш відомий як «високогірний шоколатьє», ви побачите, як Ієн змішує свої відзначені нагородами пряні праліне та фірмові оксамитові трюфелі в маленькому селі Грандтуллі. Насолоджуйтеся шоколадом, поки він пояснює, як він отримує молоко від місцевої пертширської худоби, а какао доставляється аж із Сан-Томе і Принсіпі.

Завітайте до затишного пабу на склянку шотландського віскі

Паб, пабна їжа

Ми вже згадували, що взимку в Шотландії буває холодно? На щастя, шотландці довели до досконалості саме те місце, де можна зігрітися після дня, проведеного серед снігу, - паб. Шотландські паби, безперечно, затишні, і де б ви не були - у віддаленому гірському селі чи в центрі Глазго - ви обов'язково знайдете затишний паб з палаючим каміном і твідовими кріслами. Замовте свій улюблений шотландський віскі, влаштуйтеся зручніше і насолоджуйтеся теплом.

Покатайтеся на лижах на горі Кернгорм

Природний об'єкт, гірськолижний курорт, спортивний центр

Якщо ви шукаєте снігові види спорту, то ви потрапили в потрібне місце в потрібну пору року. Шотландія - це майданчик для зимових видів спорту у Великобританії, і ви можете знайти одні з найкращих лижних трас і сноубордів на горі Кернгорм. Досягаючи висоти 4084 футів (1245 м), гора Кернгорм є шостою найвищою горою у Великобританії. Тут є понад 30 трас різної складності - від зелених до чорних, а також безліч підйомників, які доставлять вас на вершину гори.

Проведіть день на екскурсії по віскікурні на острові Айла

Природний об'єкт, лікеро-горілчана фабрика

Екскурсія на віскікурні острова Айла обов'язково розвіє зимову хандру, адже ви насолоджуватиметеся одними з найкращих шотландських віскі, які тільки може запропонувати Шотландія. Острів Айла є головним місцем для дегустації віскі в Шотландії - на цьому вітряному Гебридському острові розташовано щонайменше дев'ять незалежних віскікурень. Це «узбережжя віскі» в його найкращому прояві: віскі з Айлаю характеризується торф'яними тонами і димним ароматом, який зігріє вас навіть у найхолоднішу шотландську зиму.

Відвідайте різдвяні ярмарки в Единбурзі

Christmas markets in EdinburghРинок, європейський

У двох найпопулярніших містах Шотландії ви знайдете достатньо різдвяного настрою - Единбурзі та Глазго. Відвідайте Шотландію в період з листопада по січень, щоб зануритися в атмосферу різдвяних ярмарків в обох містах - уявіть собі ялинки, вогні, прикраси, ринкові ятки, віскі, глінтвейн і ситну святкову їжу. Залишіться в Единбурзі після Різдва - і ви потрапите на всесвітньо відоме святкування Хогманея, що зустрічає Новий рік.

Переклала Калинюк Анастасія

Читайте также


up