22-03-2024 Розваги 670

Esy Tadesse - Ахаду. Золота ефіопська музика від FPE Records

Esy Tadesse - Ахаду. Золота ефіопська музика від FPE Records

Ніжна, мила інструментальна музика з ефіопським колоритом

Продюсував володар Греммі Кібром Бірхане
Для шанувальників: Hailu Mergia , Emahoy Tsegué-Maryam Gèbrou
Практика гітариста та композитора Ецегенета Меконнена втілює пристрасть до епічного розмаху ефіопської музики: її гам, ритмів, історії та, головне, її рухливого, тілесного, загадкового живого духу. Через півтора десятиліття своєї музичної кар’єри артистка з Лос-Анджелеса, яка народилася в Аддіс-Абебі, розпочала наступну главу, відкривши нову особу: Esy Tadesse . Цю подію відзначає її дебютний реліз для FPE Records , золотистий, інтимний EP Ahadu .

Все в Ахаду говорить про поворот до самотності та споглядання. Вишукані гітарні мелодії виринають з кінчиків пальців Тадессе, як ніжні квіти, знайдені під час ранкової прогулянки; флейта, орган і шовковий вокал Esy ллються крізь спокійний звуковий ландшафт, як легкий вітерець на лузі. «Ahadu» задає тон, його синтезаторні та гітарні лінії звиваються, як виноградні лози, що прикрашають позолочену раму; «Egzio» тане у фокусі з мелодією нескінченної туги; krar випливає на поверхню в "Ere Manew" , його бурхливий, грубо виточений голос є віссю, навколо якої все обертається.

Ahadu був спродюсований продюсером -лауреатом Греммі Кібромом Бірхане , чия власна творчість як музиканта досліджує злиття традиційної ефіопської музики із західним джазом. Його знання тональності та тембру — це ґрунт і вода, які живлять чарівний сад Esy. Їхня співпраця над цими творами виглядає важливою, майже духовною, спільною роботою, спрямованою на розкриття прихованих істин у музичній формі. Побудовані як подорож ефіопськими музичними гамами, або qignits, десять п’єс, що складають EP, схожі на картини на виставці, які потрібно переживати разом чи окремо, у стабільному темпі, спонукати до роздумів і переглядати в новому світлі та контексті.

Ahadu буде доступний у цифровому форматі від FPE Records 31 травня 2024 року.


Читайте также