20.06.2024
Розваги
eye 156

Перетин світів: як «Тільки я візьму новий рівень» відрізняється від інших історій про рівні

Перетин світів: як «Тільки я візьму новий рівень» відрізняється від інших історій про рівні

Жанр літРПГ набув чималого масштабу в Південній Кореї, де приділяють дуже багато уваги MMORPG. Компанія Redice Studio почала випускати тематичні комікси, першим з яких та надзвичайно успішним став «Тільки я візьму новий рівень». Зараз багатотомну працю перекладають на різні мови, включно з українською.

Чим чіпляє «Тільки я візьму новий рівень»

Поціновувачі жанру літRPG знають, що суть практично всіх подібних книг полягає в здобутті нових рівнів і надзвичайних можливостей звичайним героєм. Персонаж починає з нуля або навіть негативних показників у добре розвинутому світі, де завдяки власній хитрості та інтуїції отримує якісь унікальні навички, предмети, петів або заклинання.

А з часом до літРПГ почали додавати візуалізацію, адже до звичайних текстових версій поступово втрачали інтерес. Цікаві приклади жанру можна придбати онлайн на сайті https://rozetka.com.ua/ua/komiksi/c4648794/. У цьому плані південнокорейський комікс не надто відрізняється, адже розказує про Сонга Джіну, звичайного хлопця з надзвичайно низьким рівнем.

За сюжетом у наш світ почали проникати чудовиська через портали з іншого виміру. Кожен портал має свій рівень і потребує відповідного від мисливця. У людей по всьому світу почали з'являтися надзвичайні здібності, зокрема характерні для комп'ютерних ігор: керування вогнем, лікування накладанням рук, заморожування. Їх називають мисливцями, вони збираються в групи та формують Мисливські Гільдії.

Статус і можливості кожного мисливця визначаються його рівнем, який можна покращувати перемогою над чудовиськами та босом, а також закриттям порталів. Але Сонг Джіну має найнижчий Е-рівень, якого недостатнього для повноцінної боротьби. Тому він регулярно зазнає невдачі, але через особисті обставини щоразу повертається до підземелля.

«Тільки я візьму новий рівень»

У чому суттєві відмінності від інших історій із рівнями

Перша різниця очевидна — це добре продуманий та гарно намальований комікс із яскравими картинками та міцною сюжетною історією. Формат коміксу дав можливість яскраво та динамічно передати бойові сцени та застосування магічних прийомів, чого дуже не вистачало багатьом читачам літРПГ. Художники вміло підійшли до візуалізації образів і створили повноцінну реалістичну картину.

Читачів дуже зацікавила особистість героя і вторинних персонажів. Авторам вдалося вдало відкрити різні сторони характерів у нестандартних ситуаціях, а про деяких взагалі переломити сталу думку. З головних переваг коміксу виділяють:

  • цікавих багатогранних персонажів із власною історією;
  • довгий сюжет із багатьма складовими;
  • яскраві послідовні сцени високої реалістичності;
  • художні прийоми на основі темного стилю з контрастними кольорами;
  • добре продуману гейміфіковану систему.

Загалом сюжет не вражає інноваціями, адже подібні літературні прийоми застосовувались у багатьох книгах. Гейміфікований комікс вражає насиченістю подіями та одночасно повільним розвитком. До першого тому ввійшли дві перші арки розповіді, а зараз у розробці вже другий том, і він не буде останнім.

Читайте также


up