19.07.2024
Все про музику
eye 58

Цифрове піаніно: переваги сучасного інструмента

Цифрове піаніно: переваги сучасного інструмента

Якщо завжди мріяли грати на фортепіано, але вас зупиняли значні габарити і складність транспортування, цифрове піаніно може стати чудовим рішенням. Це електронний пристрій, що відтворює звук за допомогою цифрових технологій, а не струн. При цьому його звучання повністю імітує класичний акустичний інструмент.

Чому варто вибрати цифрове піаніно 

Сучасні музичні інструменти мають великий попит як серед поціновувачів класики, так і серед молодих музикантів, що прагнуть експериментувати зі стилями. На це є кілька вагомих причин:

  • компактні розміри: цифрові піаніно менші та легші за аналоги, тому чудово підходять для встановлення у невеликих приміщеннях;
  • відсутня необхідність налаштування: на відміну від струнних пристроїв такі інструменти налаштовуються автоматично, що значно економить час та гроші;
  • велика палітра звуків: окрім класичного звучання фортепіано, цифрові моделі здатні відтворювати орган та струнні інструменти;
  • регулювання гучності та можливість під’єднати навушники. Цей фактор дає змогу займатися музикою в будь-який час доби, не переймаючись реакцією оточення;
  • підключення до комп’ютера. Це дозволяє використовувати піаніно як MIDI-контролер для роботи з різноманітними програмами.

До того ж цифрові пристрої забезпечують стабільне звучання, на яке не впливають зовнішні фактори. При цьому робота обладнання залежить від електропостачання.

Цифрове піаніно чи класика: що краще?

Аналоговий інструмент буде чудовим рішенням для новачків, які лише починають своє знайомство з музикою і не хочуть займати багато місця у квартирі. Також така купівля буде актуальною для людей, які люблять проводити репетиції в нічний час. Популярні цифрові піаніно й серед музикантів, які хочуть грати музику різних жанрів та міксувати стилі.

Якщо ви займаєтеся грою на фортепіано професійно або здебільшого виконуєте класичні композиції, виправданою інвестицію може бути купівля класичного інструмента.

Який би варіант ви не вибрали — все необхідне знайдеться в каталозі інтернет-магазину JAM. Компанія пропонує якісні цифрові піаніно від відомого бренду Yamaha. Наявні моделі з поліфонією на 64, 192 та 256 нот.

Читайте также


up