Завести собаку: чому це рішення зробить ваше життя щасливішим

Завести собаку: чому це рішення зробить ваше життя щасливішим

Та людина, яка колись вирішила завести собаку, отримує справжнього, вірного та надійного чотирилапого друга. Після насиченого робочого дня песик розважить, допоможе відновитися і подарує багато щирих та незабутніх емоцій. Причин для того, щоб обрати саме такого улюбленця – велика кількість.

Чому людина заводить цуценя

Основним бажанням, завдяки якому людина заводить собаку, є необхідність мати вірного компаньйона, який зможе вислухати, розвеселити і просто полежати поруч на дивані. Більшість людей схиляються до єдиної думки, що пес краще всіх знає, що таке справжня дружба. Такої прив’язаності не здатна дати ні одна людина у світі.

Також зменшити відчуття тривожності, усунути стресові ситуації або вивести з депресивного стану допоможе хвостате створіння, яке жорстким язиком витре сльози, мордочкою притулиться до боку і продемонструє, що насправді життя прекрасне. Вихованець подарує гормон щастя і стовідсотково підійме настрій.

Такий компаньйон любить хазяїна за те, що той просто існує і є поруч. В таких відносинах відсутня критика, осудження, але є безмірні любов і розуміння. Хто ще надасть такі почуття та емоції?

Мати собаку – це не легко. Величезна відповідальність за здоров’я, життя та психологічний клімат улюбленця лягає на плечі власника. Песика, як і всім іншим живим організмам, властиво хворіти, сумувати і погано себе почувати. Хвостик не скаже, чому здригається уві сні і має млявий стан. Варто слідкувати за його самопочуттям та здоров’ям. Але всі стверджують в один голос, що воно того варте.

Коли собака необхідна

Існують такі обставини, коли спеціалісти рекомендують в обов’язковому порядку завести чотирилапого компаньйона. Цьому сприяють декілька ключових факторів, з якими може зіштовхнутися людина на життєвому шляху:

  • втрата родича або близького друга породжує стан важкої психічної травми, з якою проблематично впоратися самостійно, тому собака є ідеальним варіантом психологічної допомоги;
  • потреба фізичної активності вимагає регулярних прогулянок на свіжому повітрі – песик послугує причиною не відмовлятися від них, постійно перебувати на вулиці;
  • охорона (квартири, приватного будинку, підприємства) – абсолютно всі представники собачих порід мають інстинкт охоронця, тому без такого помічника складно впоратися самому.

Крім того, деякі породи собак є прекрасними помічниками для людей з особливими потребами – пацієнти з відсутністю зору, епілепсією не здатні обходитися без таких чутливих і розумних тварин.

Можна багато говорити про причини для заведення цуценяти, але переоцінити його користь – ніяк не вийде. Так, на перших місяцях життя необхідно долати труднощі з привчанням до туалету, скласти раціон харчування, зробити вакцинацію собаці у Києві вчасно, але цей час швидко проходить. На перших порах варто обрати кваліфікованого ветеринара, який допоможе правильно налаштувати раціон харчування, підібрати вітамінні комплекси для повноцінного розвитку цуцика, зробити щеплення якісною вакциною.

Ветеринари, яких можна знайти на сервісі VETHUB, розказують про правила виховання щеняти, поради перед його придбанням, іноді навіть рекомендують дивитися на сімейне середовище ті чи інші породи. Маленькі діти прив’язуються до улюбленців, і часто останні допомагають спостерігати за малечею – виглядає це напрочуд кумедно.

Людина, яка шукає щирого друга і компаньйона для прогулянок ніколи не пошкодує за тим, що обрала собаку. VETHUB допоможе зробити все необхідне для того, щоб хвостик завжди мав хороше здоров’я і відмінний настрій.

Читайте также


up