Фестиваль «Освіта Дивосвіту 2024». Програма та заходи

Фестиваль «Освіта Дивосвіту 2024». Програма та заходи

5-6 жовтня в Києві відбудеться  фестиваль «Освіта Дивосвіту 2024» - найбільша освітня подія року в Україні

5-6 жовтня Київ стане центром освітніх дискусій та інновацій. Фестиваль «Освіта Дивосвіту 2024» стане наймасштабнішою в Україні подією у сфері освіти для батьків, для майбутніх учнів та для освітян  

  • Понад 100 освітніх закладів
  • 50+ спікерів на форумі
  • 4 тематичні сцени
  • Тисячі учасників

Цього року просвітній фестиваль «Освіта Дивосвіту 2024»  об’єднає два формати: виставки з безкоштовним входом, що презентує весь спектр можливостей освіти: центри розвитку для дітей, садочки, школи, ліцеї, ВНЗ, освітні курси та сервіси для дітей та дорослих та форуму, що розгляне сенси, цілі та можливості освіти майбутнього та необхідність змін  за допомогою провідних експертів — інтелектуалів, освітян, представників громадського й державного секторів. Тема цьогорічного форуму: “Свобода власна та спільна в освіті майбутнього”. Форум проходитиме в Pochayna Event Hall, а виставка — на критому просторі біля ТЦ “Gorodok Gallery”.

Вперше на “Освіта Дивосвіту” відбудеться масштабна освітня виставка, де батьки та майбутні учні зможуть отримати вичерпну інформацію про сучасну освіту. Тут будуть представлені провідні дошкільні заклади,  приватні школи, онлайн-платформи та десятки позашкільних проєктів, які презентують інноваційні підходи до навчання, а також  декілька  проєктів, які  представлять вищу освіту та розкажуть про можливості вступу за кордоном. 

Тут можна буде відкрити для себе безмежні можливості сучасної освіти від класичних навчальних програм до експериментальних проєктів:

  • поговорити з представниками шкіл,
  • дізнатись про нові технології у навчанні,
  • ознайомитись з різноманітними позашкільними програмами,
  • оцінити переваги різних навчальних закладів
  • та зробити свій вибір

В зоні виставки заплановані різноманітні активності для дітей:

  • На стендах молодші дітки знайдуть для себе різні розваги, а старші - поговорять зі своїми однолітками. За цей час батьки зможуть спокійно послухати необхідну інформацію та познайомитись наживо з представниками шкіл.
  • Розваги з аніматорами та конкурси.
  • Інтерактивна зона Музею наук - партнер проєкту, Мала Академія Наук привезе дуже цікаві наукові експонати, щоб діти різного віку могли спробувати на власному досвіді як працює наука, і що це може бути дуже захопливо.
  • Представники партнерів фестивалю ПриватБанк та Мастеркард розкажуть про карту юніора та відкрити її прямо на місці. А зі сцени експерт з фінансової грамотності розкаже, як правильно говорити з дітьми про гроші.

І форум, і виставку можна відвідати усією родиною. На той час, поки батьки будуть зайняті, передбачена можливість залишити дітей під наглядом професійних дитячих аніматорів в розважальному центрі “Країна мрій”, що знаходиться на 2-му поверсі ТЦ Gorodok Gallery,  за пред’явлення квитка на форум - зі знижкою 20%. Також, всі бажаючи зможуть посмакувати і відпочити на фудкорті в торговельному центрі. У разі повітряної тривоги можна пройти в укриття в метро Почайна, яке знаходиться у 3х хвилинах пішки.

Форум «Освіта Дивосвіту» стане відвертою розмовою про зміни в освіті, що мають забезпечити трансформацію українців та України. За 2 дні спікери -  інтелектуальні та духовні авторитети України та спікери від освіти, бізнесу, громадських та державних організацій розглянуть актуальні смисли, цілі та можливості освіти майбутнього та презентуватимуть свої унікальні практичні кейси. Серед спікерів форуму  Для освітян форум відкриє можливості для переходу від конкуренції до співпраці та взаємопідсилення. Для свідомих батьків подія стане відкриттям сфери освіти в Україні, її можливостей та підходів.

Серед спікерів форуму: Андрій Зелінський, Алла Дубровик-Рохова, Катерина Терлецька, Антон Лягуша, Володимир Козленко, Петро Чорноморець, Вікторія Гнап, Ірина Жданова та ще багато експертів та професійних освітян.

“Війна дозволяє нам усвідомити одну страшну закономірність. Лише коли рушиться старе життя, старі опори, старі уявлення про те, що добре, а що погано, можливо народження нового. Ми можемо стати межею мудрого, вільного життя, де цінністю є саме життя. На межі угледіти стежину Дивосвіту, серцем побачити, запалити подивом мрію.

Ми прагнемо вільної  країни. Вільна країна потребує вільних людей… Вільні люди починаються з вільної свідомості… Тож, Освіта - наша спільна справа. Дивосвіт потребує того, хто його буде творити.” - пояснює ідею цьогорічної події меценатка Інесса Кравченко, за чиєї ініціативи та підтримки проводиться вже вдруге Освіта Дивосвіту.

Організатори - неформальна дослідницька платформа Людина Диво Світ, сервіс з підбору освітніх закладів School Navigator, Pochayna Event Hall, ТЦ Gorodok Gallery.

Генеральні партнери: ПриватБанк та Mastercard.

Спеціальний партнер: Kids Life School.

Партнери: Моршинська, “Я і моя школа”, мережа дитячих розважальних центрів “Країна Мрій”.

Генеральний телевізійний партнер: ICTV2.

Генеральний інформаційний партнер: Освіта_UA

Медіа партнери: UNN, Oboz.ua, Телеграф, Хочу, Вечірній Київ, Громадське радіо, Womo, Ділова столиця, Депо, Київ 24, радіо Перець ФМ, Освіта Нова, Stud Point.

ЩО: «Освіта Дивосвіту 2024»

ДЕ: форум - Pochayna Event Hall, просп. С. Бандери, 23, 3-й поверх, виставка - критий простір біля ТЦ Gorodok Gallery

КОЛИ: 5-6 жовтня

Години роботи 5.10 - з 11:00 до 17:00, 6.10  - з 10:00 до 19:00

Військовослужбовці та учасники бойових дій можуть відвідати форум безкоштовно за наявності підтверджувальних документів.

Вхід на виставкову зону вільний для усіх бажаючих.

Читайте также


up