16.10.2024
Новини в Україні
eye 72

Підлітки з 15 українських міст взяли участь у лідерському семінарі AJT у Тернополі

Підлітки з 15 українських міст взяли участь у лідерському семінарі AJT у Тернополі

Підлітки розвивають лідерські якості за допомогою єврейської культури та спорту

Підлітки з 15 українських міст отримали чудову можливість поринути в світ єврейської культури та історії на лідерському семінарі AJT, що пройшов у Тернополі.

“Основною метою семінару Song\Dance\Art\Sport є розвиток лідерських якостей у підлітків через підвищення майстерності в музиці, танцях, мистецтві чи спорті з акцентом на єврейський контент”, – розповідають організатори.

На семінарі вони вчилися співати єврейських пісень та танцювати традиційні танці, вивчали історію та традиції у чотирьох професійних групах:

  • Song: учасники обговорювали як вдосконалювати голос, мелодії Шабату – традиційної зустрічі суботи, історію єврейської пісні, а також способи взаємодії з аудиторією за допомогою гітари.
  • Art: підлітки знайомилися зі стародавнім єврейським мистецтвом, навчалися технікам ліплення, розпису, рейзеле, працювати з повітряним пластиліном, а також досліджували сучасне єврейське мистецтво та його соціальні теми.
  • Dance: дізнавалися про гармонію руху та духовності в танцях Шабату, традиційні єврейські танці та їх вплив на поп-культуру.
  • Sport, який проходив за підтримки Maccabi Ukraine – єврейської спортивної організації. Підлітки обговорювали історію Маккабі, можливості для молоді, а також організації заходів, таких як Маккабі FUN RUN, що сприяє розвитку спортивних проєктів у громаді.
  • Заняття з історії та традиції від координатора AJTorah.

“Цей семінар дав мені не лише нові технічні навички, але й допоміг краще зрозуміти, як через музику будувати зв’язок з аудиторією і створювати глибшу взаємодію. Музика тепер для мене не просто засіб самовираження, а справжній інструмент об'єднання і духовного збагачення”, – розповіла учасниця з Кривого Рогу Стася Лідовська, яка мріє про свій розвиток як сонглідера.

Інша учасниця, Софія Ліпіна з Прилук, цікавиться танцями. Дівчинка запевняє, що отримала на семінарі багато практичних знань, які допоможуть їй розвивати цей напрямок у своєму місцевому клубі AJT.  

“Я навчилася розрізняти ізраїльські танці від єврейських, що для мене стало важливим відкриттям. Цей досвід став для мене справжнім поштовхом до розвитку, і я вже готова впроваджувати все, що вивчила, у своїх заняттях”, – сказала вона.

За словами організаторів, цей семінар сприятиме не тільки особистісному та творчому зростанню підлітків, а й допоможе їм ділитися своїми навичками та єврейськими цінностями з громадою та однолітками.

Довідка:

Active Jewish Teens (AJT)  – це безпечний майданчик, побудований на принципах неформальної освіти для єврейські підлітки 13-17 років. Проєкт дає змогу знайти однодумців, реалізувати свої особисті потреби та виявити активну позицію всередині громади. Наразі філії AJT працюють у більш ніж 60 містах на території України, Грузії, Молдови, Казахстану, Киргизстану.

Читайте также


up