Перемога стане великим колективним шрамом: gannababy_ презентують кліп на пісню «День рубця»

gannababy_ презентують кліп на пісню «День рубця»

Київський електропоп-гурт gannababy_ представляє новий сингл та відео до нього після року релізної паузи та підготовки дебютного лонгплею. У «Дні рубця» гурт роздумує про єднання в тяжкі моменти та перемогу зі смаком гіркоти, яка нас всіх чекає.

Зараз уся країна переживає найтяжчий період з часу відновлення незалежності. Це час болю, страху перед майбутнім і втрат. Але нині ми чітко бачимо, що це й час спільної боротьби й тотального єднання. Ми в однім човні — тяжко точніше описати ситуацію, в якій ми нині живемо.

Попри алюзії на сьогоденні болючі теми, «День рубця» — не просто «актуалочка на злобу дня, щоби вскочити у вагон з музикою війни», це метафора до життя, де ми пливемо його бурхливими хвилями. Як і завше, пісня написана самими музикантами, а продюсуванням та мастерингом займався Сергій «Кноб» Любінський (Revet Sound).

«Я хотіла створити пісню про єднання, пісню про нас, але щоб вона не була «про війну». Можливо, на цьому етапі вона так і звучатиме, але хотілось, щоб через певний час вона не втратила своїх сенсів»,

— коментує роботу гурту Ганна Нелуп.

Не меншої уваги заслуговує кліп, знятий разом з командою іменитих професіоналів: художник з освітлення – Валерій Бутков, який працював із Dua Lipa, та MUSE, а оператор – Степан Клим, що знімав кліпи для Артема Пивоварова та ROXOLANA. Це великий крок для gannababy_, які на цьому релізі вирішили відійти від фірмової експресивної DIY-естетики.

«Життя — це відкрита вода і ми проходимо його в своєму човні, крізь шторми та негоди, грозу та вітри. На початку відео у човні троє в нюдових костюмах, символізуючи чистоту та життєвий старт. В ході відео герої набувають інших образів, стають досвідченішими, стають пліч-о-пліч до боротьби з негодою. Та в ході боротьби втрачається спочатку один учасник, а згодом другий. Вкінці лишається одна Ганна, побита негодою та життєвим досвідом, в рубцях, але тепер уже сильна і готова пройти через будь-яку негоду».

розповідає гурт

«День Рубця» увійде до майбутнього мініальбому гурту. У планах gannababy – серія ЕР та кліпів протягом року, а також світ нарешті побачить дебютний LP гурту — «НРА» — Найкращий Реп Альбом.

gannababy_ — колаба Ганни Нелуп, Тимура Соловйова та Стаса Жеребчука, яка сформувалася у 2018 році і відтоді живе витівками та музичними експериментами. Гурт працює на стику електропопу, трепу та купи інших жанрів. Радіо «Аристократи» охрестили їхній стиль «андеграунд-попом». Та гурт воліє не обмежуватися ні жанровими межами, ні будь-якими іншими і робить те, що подобається у першу чергу їм.

«Я творю безлад, я ж митець»

— характеризує діяльність гурту Ганна Нелуп.

Фішка гурту — яскраві лайви, які не поміщаються у студійках, тому gannababy_ часті гості українських фестивалів, вони встигли зіграти на Ulichnaya Eda, Zaxidfest, Koktebel Jazz Festival, Файне Місто, Рок Булава, Фестивалі Дибільної музики, Respublica Fest, та Dnipro GogolFest.

Про гурт gannababy_

гурт gannababy_

Як вигравати батли для металюг, маючи в релізах радійний поп, а потім записати Найкращий Реп Альбом?

Знає київський гурт gannababy_.

gannababy_ сформувалися у 2018-му році, і це був збіг людей, які дуже довго шукали себе на сцені. Два роки перед цим ⅔ гурту, Тимур Соловйов та Ганна Нелуп, вирішили розпрощатися з каверами та почати писати власну музику. Так зародився акустичний дует "Тимур та Ганна", пізніше — "TimmyGan". Дует мав концертний успіх у столиці — понад 30 виступів у пабах та благодійних івентах за перші півроку існування. Згодом до гурту приєднався басист, з яким розпочалась ера електропопу, а пісні гурту нарешті з’явилися в мережі. Та для нього бізнес переміг творчість, і згодом Тимур та Ганна знову опинилися у активному пошуку нижніх частот.

            Врешті дует натрапив на Стаса Жеребчука і викристалізувався у gannababy_. Як вони зрозуміли, що він — саме той? Усе просто, адже Стас — людина, яка краде усю увагу публіки на будь-якій сцені. У такому складі і почалася епоха експериментів гурту.

Перше правило gannababy_ — рамок творчості немає. Заспівати про теорію змови «Биопаспорт. Штрих код 666 на лбу» — чому б і ні, зробити телемагазин з «класними лосінами» для однойменної пісні — давайте, зняти «художній фільм» про гарячу воду — погнали. «Я творю безлад, я ж митець» — коментує дивні події вокалістка Ганна Нелуп.

Друге правило gannababy_: бачиш можливість — хапай і біжи на студію. Це пояснює появи гурту на різноманітних музичних конкурсах. «Чорті-шо, але мені подобається» — відреагувала на появу тріо на сцені Х-фактору Настя Каменських перед тим, як дати одне з чотирьох «так». «...Діти на сцені, музиканти з телевізорами та масками звірів на голові, запальні слеми публіки…» – так пишуть медіа про перемогу гурту у Koza Music Battle 2019, конкурсі для молодих артистів з роковим спрямуванням.

гурт gannababy_

            З творчого доробку в гурту — EP «Лише Своє» 2018-го року, його ж Mash Up, кліпи Сумую, Коло Кола, Класні Лосіни, ЛЖБЧ, квіти (не за бабки), Особливі, а також купа реміксів у ротаціях радіостанцій. Наразі гурт готує разом із відомим саунд продюсером Сергієм Любінським (Knob) повноформатник «НРА» — Найкращий Реп Альбом. Та скільки б тріо не маринувалося на студіях, сила gannababy_ — у сценічних лайвах. Вони яскраві та екстравагантні, перетворюють кожен свій виступ на перфоманс. Одного разу це навіть дійшло до того, що Ганна ледве не втопила басиста у реквізитному відрі з водою.

Яскраві виступи та живий драйв, який не вміщується у студійках, полюбилися публіці — і гурт поїхав у  “Останній Перший Тур» 10 містами України, грали на фестивалях Ulichnaya Eda, Zaxidfest, Koktebel Jazz Festival, Файне Місто, Рок Булава, Фестивалі Дибільної музики, Respublica Fest, та Dnipro GogolFest.

Читайте также


up