14.06.2023
Literature
eye 64

Война. 1 година. Ден 106

Война. 1 година. Ден 106. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Отново ужасна и смъртоносна нощ. Рашистите отново стреляха с ракети и дронове по жилищни сгради. Имаше едно попадение. Този път в Кривий Риг.

„Противникът използва 14 крилати ракети Х-101/555, 10 от които бяха унищожени от противовъздушната отбрана. Нанесе и въздушен удар с 4 шахеда, един от които беше унищожен от нашите защитници.

Също през нощта окупаторите удариха с „Шахеди“ обекти от гражданската инфраструктура на Харкив.

Кметът на града съобщи, че в един случай е пострадало комунално предприятие в Киевски район, а в друг случай - склад в Салтивск, където в резултат на експлозията е избухнал пожар.

руските военни обстреляха дом за сираци в Сумска област

"Днес в 05.10 часа, когато отделенията на интерната все още спяха, нечовеци обстреляха помещенията на интерната с цевна артилерия. В резултат на обстрела се запали покривът на залата на интерната. В момента всички 135 отделения на интерната са евакуирани на безопасни места.

В Кривий Риг една от ракетите удари склад с бутилирана вода, предназначена да бъде изпратена към Херсон

„Около 25 души работеха там денонощно. Водата беше транспортирана до различни части на Украйна, наскоро бяха изпратени камиони с вода оттук до Херсон. Тук бяха намерени седем мъртви граждани, най-младият от тях на 17 години. Трима души са в болница. До момента в Кривий Риг има 11 загинали."

В резултат на руската атака срещу Кривий Рог: 36 души са ранени.
Загинали са 11 души, сред които и непълнолетно момче.
Според шефа на ОВА 12 души в момента са в болница, 10 са в тежко състояние.

Днес рашистката власт направи изявление, че са постигнали целта си, че са уцелили целта. Тоест целта им е цивилното население, спящите деца и сиропиталищата. А цивилните руснаци днес се радват и празнуват, че успяха да ни избият.

Война. 1 година. Ден 106. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 106. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 106. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 106. Khrystia Vengryniuk

Read also


up