22.07.2023
Literature
eye 37

Война. Ден 505

Война. Ден 505. Khrystia Vengryniuk

щонічні обстріли
През изминалата нощ имаше въздушна тревога за около три часа.  И в нашия регион.  В радиус от около 100 км от нас летяха ракети. Едновременно бяха изстреляни ракети и дронове.  В Киев беше шумно. От останките от дроновете има разрушени домове и ранени хора.
руснаци хвърлиха бомба на Змийския остров.
На разсъмване с помощта на тактическата авиация противникът атакува Змийския остров, като хвърли фугасна авиационна бомба.
Хиляди украинци са задържани в мрежа от затвори в цяла русия и в окупираните територии, където са подложени на мъчения, психологическо насилие и робски труд, - разследване на Асошиейтед прес
руските окупатори използват заловени мирни украинци за копаене на окопи и масови гробове, изтезания и депортиране на територията на русия, нарушавайки Женевските конвенции, посочва агенцията.
 Вестникът установи, че много хора са били задържани за говорене на украински или за престой в окупирания регион и са държани в ареста, често без обвинения.  Други бяха хвърлени в затвора като войници или по подозрение в терористични дейности.
 Всички бивши затворници, с които АП разговаря, разказват за изтезания: побоища до степен на фрактури, електрически удари и симулирано удушаване.  Мнозина твърдят, че са били свидетели на смърт.
 Окупаторите обстреляха предните райони на Запорожие, има ранени и загинали
 В Орихов е пострадал 87-годишен мъж, а 40-годишен жител е починал от раните си.
 Също така 66-годишен жител на Верхня Терса беше ранен по време на обстрел от зенитна ракета.  Откаран е в лечебно заведение.
 С ракета "Искандер-К" противникът нанесе удар по предприятие в Малокатериновка.  Складът е частично разрушен от взривната вълна и отломките.  Двама души са пострадали, оказва им се необходимата медицинска помощ.
 руснаците отведоха 280 деца от Луганска област в "Казашкия кадетски корпус" в Калмикия
 През юли руснаците отведоха около 280 деца от Антрацитовския район (временно окупираната територия на Луганска област) в „Казашкия кадетски корпус“ в Република Калмикия, руска федерация.
 До края на лятото окупаторите планират да изведат общо около 500 украински деца.  Така руснаците не само отвличат деца от временно окупираните територии, но и ги бомбардират с агресивна пропаганда, превръщайки ги в бъдещи еничари.

Война. Ден 505. Khrystia Vengryniuk

Война. Ден 505. Khrystia Vengryniuk

Read also


up