09.07.2023
Literature
eye 79

Война. 1 година. Ден 130

Война. 1 година. Ден 130. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Країна контрастів - любима Болгарія
България е толкова интересна и често двусмислена в позициите си, че просто няма как да не публикувам следните "любопитни моменти".  В България политик, облечен като "свещеник", нападна с ругатни кортежа на Зеленски*
 „Попът” се оказа представителят на маргиналната проруска партия в България „Възраждане” Атанас Стефанов.  Той оглавява и дружеството „Приятели на русия и православния свят“.
 Той крещеше за "анатема", "западни сатанисти" и "фашистка Украйна".  Видеото е публикувано от местни медии.  руската пропаганда веднага нарече мъжа "православен български свещеник" и си фантазира, че той уж е обявил "анатема" на Зеленски.
 Най-странното е, че полицията не само пропуска неадекватността, но и оставя на техен фон да бъде записано пропагандното му обръщение.
 Друг "активист" нарисува Z пред украинското посолство в деня на пристигането на Зеленски, който беше облечен в трикольора и каза, че е за русия, тоест за мира.  Какво става с тези хора?  Възможно ли е това за пари, а това, че всеки ден умират невинни хора, не ги боли?!
 По време на окупацията свещеникът на московската патриаршия устройва камера за мъчения на територията на храма в Бородянка*
 СБУ откри наказателно производство срещу игумена на храма на Украинскста Православна Църква (московски патриархат), помогнал на руснаците по време на окупацията на Киевска област.
 В момента се проверяват данни за евентуалното му съдействие на руснаците при принудителното депортиране на почти 100 жители на Киевска област в Беларус по време на временната окупация на региона.  Освен това служители на СБУ разследват обстоятелствата около функционирането на руската камера за изтезания на територията на храма, който е под опеката на виктор талко.
 Според предварителната версия на разследването, духовникът предложил на окупаторите да използват мазето на религиозната институция, за да затворят членове на съпротивителното движение.  Документирано е, че само от 29 до 31 март 2022 г. рашистите са държали там 3-ма украински доброволци, които са донесли хуманитарна помощ за местните жители, съобщават от СБУ.
 Завърши разчистването на развалините в Лвив.  Загинали са 10 души.  Повече от 40 ранени.  Това беше най-тежкият обстрел над Лвив по време на пълномащабната война.
 През нощта имаше нова атака от дронове камикадзе и ракети на юг.  Отломки паднаха директно на пътя върху колата и убиха двама мъже.
 Окупаторите обстреляха Запорожие*
 „Снарядите С-300 поразиха инфраструктурен обект в многохиляден град в средата на деня.  Една от сградите се запали"
 русия продължава да води война срещу училища, болници и детски градини: Унищожено е още едно учебно заведение в Херсонска област. Съкрушителен удар претърпя училище в село Ингулец.
Моля о помощ за армия и Украйна PayPal - chrustjav@gmail.com

Война. 1 година. Ден 130. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 130. Khrystia Vengryniuk

Read also


up