04.07.2023
Literature
eye 70

Война. 1 година. Ден 126

Война. 1 година. Ден 126. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

От вчера вечерта всички артисти и писатели на Украйна са в ужасен траур, имаме истинска скръб - врагът уби нашия колега, приятел, млад човек с невероятна чистота и доброта - Victoria Amelina .  

Тя беше в ресторант в Краматорск, по който рашистите изстреляха ракета на 27 юни.  Тя е била тежко ранена и е починала на 1 юли. Това съобщиха официално семейството на Виктория снощи.  Всички сме в траур.  Виктория пътува до Източна Украйна и деокупираната територия и записва престъпленията на руснаците. Тя беше безстрашна, силна, справедлива, мила и много талантлива.  рашистите убиват нашия елит, нашите писатели, художници, онези, които се борят със злото с думи и дела.  Това е изключително голяма загуба, всички още не можем да се опомним и няма да можем...
 Припомням ви още веднъж, че рашистите обявиха, че в Краматорск са ликвидирани само генерали и сержанти от нашата армия, а всъщност, както винаги, удариха цивилни.  Загинаха 13 цивилни, включително три деца, а 65 души бяха ранени.  Виктория оставя син и любящ съпруг.

 Manol Peykov , отбелязвам те в тази публикация, помогни ни като издател да се разпространи информацията за убития от руснаците талантлив писател.  Ако не се бъркам, Rayna Kamberova  е превеждала нейни текстове или планирала да ги преведе.

*
 Трябва да напиша нещо и за актуалните престъпления.  Снощи окупаторите пуснаха 17 "шахеди".

 Украинските сили за отбрана унищожиха 13 ударни БЛА "Шахед-136/131".  Останалите не постигнаха целите си.

 Днес 4 БЛА Shahed 136 удариха центъра на Суми

 „В резултат на попадението са нанесени щети на административната сграда и 2 жилищни блока.

 19 души са ранени, 2 души са загинали.

 В болници са 4 пострадали, 2ма от тях са в реанимация, 2 са в средно тежко състояние.

 Сред жертвите има и едно 5-годишно дете.

Victoria Amelina

Read also


up