30.06.2023
Literature
eye 47

Война. 1 година. Ден 121

Война. 1 година. Ден 121. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

руснаците атакуваха Краматорск с две ракети Искандер.

 8 убити и 60 ранени.  Сред загиналите има три непълнолетни момичета - на 17 години и две сестри на 14 години.

 „Изстрелването на две ракети „Искандер“ беше извършено вечерта, когато хората тъкмо се бяха прибрали след работа.  Престъпният режим на руската федерация продължава своята тактика на терор срещу мирните украинци“.

 Сред жертви имаше чуждестранни журналисти и известен украински писател и доброволец.  Тя е в тежко състояние.  Всички я познаваме и се молим за нейното възстановяване 

 По фактите на нарушенията на законите и обичаите на войната е образувано досъдебно производство.

 Противникът отново обстрелва Харковска област

 В резултат на обстрела загинаха наведнъж трима цивилни жители на селотщ Вовчански хутори, които бяха близо до къщите си.  Взривни наранявания, несъвместими с живота, са получили мъже на 48, 45 и 57 години.

 Във временно окупираните територии руснаците масово задържат деца с проукраинска позиция

 Отбелязва се, че причината за задържането всъщност е борбата срещу деца, които имат проукраинска позиция.  По-специално, учениците в училищата спорят с учителите за действията на руската федерация и постоянно посещават украински интернет ресурси.  „Съветниците на училищните директори по идеология“ информират руските сили за сигурност за позицията на учениците.  Руснаците въведоха такава длъжност в учебните заведения в окупираните територии, съобщава Центърът за национална съпротива.

 руските окупатори се опитват да скрият броя на жертвите от експлозията на Каховската ВЕЦ

 Във връзка с избухването на вирусни заболявания окупаторите бяха принудени да предприемат мерки за стабилизиране на санитарно-епидемиологичната обстановка в редица населени места на временно окупираната територия на Херсонска област, които бяха засегнати от експлозията на Каховската ВЕЦ.  Нашествениците ангажираха служители на комуналните служби да разчистят отломките и да съберат загиналите в резултат на наводнението.  В резултат на издирвателни и възстановителни работи само на 24-25 юни тази година бяха открити повече от 60 тела.  За да скрие реалния брой на жертвите, командването на руските окупационни войски взе решение за погребване на загиналите в масови гробове без вземане на ДНК проби и поставяне на маркировки на мястото на погребението, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. 

руснаците атакуваха Краматорск с две ракети Искандер.

Read also


up