24.06.2023
Literature
eye 58

Война. 1 година. Ден 116

Война. 1 година. Ден 116. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

ООН постави русия в списъка на срама заради убийствата на деца в Украйна.

 По данни на ООН през 2022 г. Русия е убила 136 деца.  Освен това руската армия е осакатила 518 деца и е извършила 480 нападения срещу училища и болници.  Те използваха 91 деца като живи щитове.

 Освен това русия отвлича украински деца и продължава да ги убива през 2023 г.  Разбира се, рашистите са убили много повече деца, но засега официално те са 500, но това е без информация за броя на жертвите в окупираните територии.

 В нощта на 23 юни 2023 г. руснаците атакуваха Украйна чрез стратегическа авиация. Този път атаката беше насочена срещу военно летище в района на Хмелницки.  Пусковете бяха извършени около полунощ от Каспийско море от четири бомбардировача Ту-95МС.

 Всичките 13 крилати ракети Х-101/Х-555 бяха унищожени от ПВО, повечето над Хмелницки район.

 Освен това защитниците на небето унищожиха разузнавателен БЛА от неуточнен тип.

 русия увеличи производството на Калибри и Х-101 3-4 пъти, - разузнаване.

 „Да, руснаците произвеждат приблизително 30-40 ракети, в зависимост от типа. По-малко са „Кинжалите“, до шест единици. Нивото на производство сега е дори малко повече, отколкото беше преди мащабната война“, каза зам. Началникът на ГУР на Министерството на отбраната генерал-майор Вадим Скибицки в интервю за РБК-Украйна.

 Той отбеляза, че врагът е използвал голям брой ракети от своя арсенал от октомври до януари.  И през март-април тази година окупаторите натрупаха резерви, възобновиха производството по повечето позиции, промениха или дори подобриха тактиката на използване както на ракетни оръжия, така и на безпилотни летателни апарати.

 "Видяхме резултата от подобни мерки през май. Особено ако вземем показателите за безпилотни летателни апарати. Те бяха използвани най-много, започвайки от октомври миналата година", каза Скибицки.

 Окупационните войски обстреляха с прицелен огън комунална транспортна фирма в Херсон.
 "Те нападнаха цивилни работници, които осигуряват живота на града. За съжаление двама мъже загинаха. Още петима негови колеги са ранени и са хоспитализирани. Лекарите им оказват помощ."
Цял свят сега говори затова, ще врагът ще взриви АЕЦ Запорожие. За това говорят вече дори и от Пентагона.

Докато подготвях този текст, в русия е започнало да се случва нещо много сериозно.  Още не коментирам, но чакам със стискани палци.

Война. 1 година. Ден 116. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 116. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 116. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 116. Khrystia Vengryniuk

Read also


up