26.06.2023
Literature
eye 63

Война. 1 година. Ден 118

Война. 1 година. Ден 118. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Сред останките от ракетата, която беше свалена в петък в Киев, под развалините бяха открити още двама мъртви. Общо 5 загинали и много ранени. Сред тях е млада семейна двойка.  Прилагам тяхна снимка. Това е ужасна болка. Съболезнования на близките.

 Окупаторите убиха и двама малолетни украински партизани в Бердянск*“

 Колаборантът рогов, който ръководи окупационната администрация в окупираните територии на Запорожка област, обяви убийството на двама тийнейджъри, които те наричат „терористи и бойци“, единият от убитите е Тигран Ованесян, който преди това беше „задържан за анти -руска дейност“.

 Тогава в социалните мрежи се появи видео, което явно е записано от Тигран.  Показва го с картечница и с тактически ръкавици, вероятно обявявайки, че са елиминирали двама руски нашественици.  Във видеото той казва: "Двама със сигурност, това е смърт, момчета. Сбогом! Слава на Украйна!"

 Правозащитници се опитват да разберат какво наистина се е случило и дали момчетата са живи.

 Припомняме, че на 4 май 2023 г. двама тийнейджъри Тигран Оханисян и Никита Ханганов, родени през 2006 г., бяха обвинени от руски следовател в предполагаема подготовка на саботаж на железопътната линия във временно окупирания Бердянск.  Заплашени са от затвор за срок от 10 до 20 години.

 Европейският парламент прие резолюция, с която осъжда действията на руските структури, използвали изтезания и образува наказателни производства срещу украинските тийнейджъри Оханисян и Ханганов.

 русия е завършила подготовката за терористична атака срещу АЕЦ Запорожие, - Кирило Буданов

 "Планът за терористична атака срещу АЕЦ е напълно разработен и одобрен. Те могат да използват технически средства за ускоряване на бедствието", каза той.

 Началникът на ГУР напомни за минирането на охладителния резервоар на АЕЦ от руски войски, а също така информира за поставянето на оборудване от окупаторите, което е пълно с експлозиви. Те са поставени в близост до 4 от 6 енергоблока на централата.

 Ситуацията никога не е била толкова сериозна, колкото е сега, подчерта Кирило Буданов.

 Чудя се как ще реагира светът на това и дали ще има реални действия?

 А междувременно, аз дойдох тази вечер в София и се разходих из центъра.  Много обичам този град, и още повече ме болеше сърцето за Украйна, когато гледам как тук животът върви гладко, самолетите летят, няма грижи, хората се разхождат и ядат сладолед.  Всичко това го има и в украинските градове, дори в Киев, но освен това има ежедневно сирени, ракети, смърт, страх, ежедневни погребения на герои. Днес стоях на Витошка и просто мечтаех, че и ние най-накрая ще имаме мир. 

Война. 1 година. Ден 118. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 118. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 118. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk  Сред останките от ракетата, която беше свалена в петък в Киев, под развалините бяха открити още двама мъртви. Общо 5 загинали и много ранени. Сред тях е млада семейна двойка.  Прилагам тяхна снимка. Това е ужасна болка. Съболезнования на близките.   Окупаторите убиха и двама малолетни украински партизани в Бердянск*“   Колаборантът рогов, който ръководи окупационната администрация в окупираните територии на Запорожка област, обяви убийството на двама тийнейджъри, които те наричат „терористи и бойци“, единият от убитите е Тигран Ованесян, който преди това беше „задържан за анти -руска дейност“.   Тогава в социалните мрежи се появи видео, което явно е записано от Тигран.  Показва го с картечница и с тактически ръкавици, вероятно обявявайки, че са елиминирали двама руски нашественици.  Във видеото той казва: "Двама със сигурност, това е смърт, момчета. Сбогом! Слава на Украйна!"   Правозащитници се опитват да разберат какво наистина се е случило и дали момчетата са живи.   Припомняме, че на 4 май 2023 г. двама тийнейджъри Тигран Оханисян и Никита Ханганов, родени през 2006 г., бяха обвинени от руски следовател в предполагаема подготовка на саботаж на железопътната линия във временно окупирания Бердянск.  Заплашени са от затвор за срок от 10 до 20 години.   Европейският парламент прие резолюция, с която осъжда действията на руските структури, използвали изтезания и образува наказателни производства срещу украинските тийнейджъри Оханисян и Ханганов.   русия е завършила подготовката за терористична атака срещу АЕЦ Запорожие, - Кирило Буданов   "Планът за терористична атака срещу АЕЦ е напълно разработен и одобрен. Те могат да използват технически средства за ускоряване на бедствието", каза той.   Началникът на ГУР напомни за минирането на охладителния резервоар на АЕЦ от руски войски, а също така информира за поставянето на оборудване от окупаторите, което е пълно с експлозиви. Те са поставени в близост до 4 от 6 енергоблока на централата.   Ситуацията никога не е била толкова сериозна, колкото е сега, подчерта Кирило Буданов.   Чудя се как ще реагира светът на това и дали ще има реални действия?   А междувременно, аз дойдох тази вечер в София и се разходих из центъра.  Много обичам този град, и още повече ме болеше сърцето за Украйна, когато гледам как тук животът върви гладко, самолетите летят, няма грижи, хората се разхождат и ядат сладолед.  Всичко това го има и в украинските градове, дори в Киев, но освен това има ежедневно сирени, ракети, смърт, страх, ежедневни погребения на герои. Днес стоях на Витошка и просто мечтаех, че и ние най-накрая ще имаме мир. 

Read also


up