03.07.2023
Literature
eye 61

Война. 1 година. Ден 124

Война. 1 година. Ден 124. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

Полша иска да разположи американско ядрено оръжие на своя територия. Полша се стреми да се присъедини към програмата на НАТО за съвместно използване на ядрени оръжия, каза премиерът Матеуш Моравецки.

 „Поради факта, че русия възнамерява да разположи тактическо ядрено оръжие в Беларус, ние призоваваме НАТО да участва в програмата за споделяне на ядрено оръжие“, каза той.

 русия обстрелва жилищните квартали в Херсон: 2 деца са ранени

 "Този следобед окупаторите откриха огън по жилищните квартали на Херсон. Един от снарядите попадна в къща. Ранени са 9-годишно момиче и 15-годишно момче", каза Александър Прокудин, ръководител на Херсон Областната военна служба.

 „русия може да взриви АЕЦ дистанционно, след като я предаде на Украйна“, каза Зеленски

 Според президента на Украйна русия планира да освободи атомната електроцентрала, за да замрази войната.  Те се нуждаят от това, за да укрепят армията си и да се върнат в Украйна с война.

 „Когато получим станцията, МААЕ трябва да провери всичко ясно и подробно и да предупреди русия, че знаем за техните вероятни планове и че те са опасни за света“, каза Володимир Зеленски.

 Фронтовите общини на Запорожка област са под безмилостен огън на врага.  Има ранени и загинали

 "При обстрела на Малая Токмачка загина 51-годишен мъж. В Преображенка са ранени двама души - 40-годишна жена и 39-годишен мъж."

 Днес получих съобщение от моите момчета в Бахмутски регион, че на много от тях са ампутирани крайниците след една битка.  Не сме свикнали да виждаме нашите герои ранени и без крайници.  Сега това е нашата ужасна реалност.  Прилагам снимка на наш войник на рехабилитация.

Война. 1 година. Ден 124. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 124. Khrystia Vengryniuk

Война. 1 година. Ден 124. Khrystia Vengryniuk

Read also


up