Бібліотека Запорізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №100

   Сучасна бібліотека – це не тільки книгигозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за порадою (розрадою), прагненням  досягти душевної рівноваги.  Для більшості людей бібліотеки – це частина нашого життя.
   Розуміючи важливість донесення інформації до читачів, виховання їх бібліографічної культури, бібліотекарі створили довідково-бібліографічний апарат, до якого ввійшли алфавітний та систематичний каталоги з алфавітно-предметним покажчиком, диференційовані систематичні картотеки:  краєзнавча, цитат, репертуарна, на допомогу бібліотекарю, класному керівнику.  

   В 1990 році прийнято рішення про створення школи нового типу – еколого-економічного напрямку. Бібліотекарями приділяється значна увага комплектуванню фонду відповідного профілю і популяризації знань з екології та економіки.

   Кожен захід, який проводився у школі, потребував належної підготовки. Ось і йшли учні, вчителі, батьки за порадою та книжковою мудрістю до бібліотеки.

   У нашій бібліотеці діти не тільки одержують потрібну їм інформацію,  але й можуть розкрити себе як особистість, виявляють своє творче «Я», приймаючи участь у проведенні масових заходів.

  Поширення інтересу учнів до рідної мови та літератури - один із найголовніших чинників нашої роботи. Засвоєння багатства літературного спадку є невід’ємною частиною загального культурного фундаменту, необхідного для формування всебічно розвиненої особистості. З цією метою в бібліотеці разом з вчителями кафедри української мови та літератури створено гурток «Шанувальники рідного слова».

   Але на жаль, фонд бібліотеки на 80% складається з російськомовної літератури, тому ми звертаємось з проханням, допомогти наповнити наш фонд україномовною літературою сучасних дитячих та підліткових авторів,  українських та зарубіжних

Бібліотека Запорізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №100

mailto:tetyana.pavlova@gmail.com    Тетяна ПАВЛОВА

Read also


up