Якщо кинути палити, можна подарувати собі десять років життя

Кинувши курити, можна подарувати собі десять років життя,

Якщо жінка, якій ще не виповнилося 30 років, відмовиться від цигарок, їй вдасться зменшити ризик передчасної смерті, впевнений Оксфордський Університет.


Опитування 1,3 мільйона жінок, що проводився з 1996 по 2001 рік, показав: відмова від куріння дозволяє уникнути до 97% додаткового ризику ранньої смерті. Цей висновок співвідноситься з аналогічним дослідженням, проведеним за участю чоловіків, відзначає Xinhua з посиланням на публікацію в журналі The Lancet.

"У Британії і США жінки, що народилися приблизно в 1940 році, є першим, активно кращим поколінням. Тому в XXI столітті ми можемо спостерігати в повній мірі ефекти настільки тривалого куріння і з'ясувати, які плюси відмови від сигарет з точки зору далекої перспективи", - констатує професор Річард Пето, один з авторів дослідження.

Згідно з науковою роботою, негативний ефект від куріння, більш сильний, ніж передбачалося раніше. Так, жінки, що палили все життя, вмирали на десять років раніше тих, хто не мав шкідливої ​​звички.

Але вчені підкреслюють: це абсолютно не означає, що в 20 років можна викурювати цигарки в необмеженій кількості, так як це все одно підвищить ризик ранньої смерті.



Читайте также