Вій (1996)

Вій (1996)



За мотивами однойменної повісті М. Гоголя.
Три студента київської бурси відправилися на канікули. По дорозі вони заплутали в темряві і попросили нічлігу на віддаленому хуторі. Один зі студентів, Хома Брут, уві сні побачив відьму, яка скочила на нього верхи і скакала по полях і байраках. Змучений Хома сотворив молитву, яка йому допомогла звільнитися від чар відьми. Хома сам скочив верхи на стару і став поганяти її, б'ючи поліном. До ранку чари розвіялися — стара перетворилася на прекрасну панночку.
Хома Брут повернувся до Києва і приступив до занять. Однак через кілька днів отримав наказ від ректора бурси — відправитися до багатого сотника, читати молитви над вмираючою дочкою-красунею. Хома, згадуючи про свою недавню пригоду, намагався всіляко відкрутитися від доручення, але в нього нічого не вийшло. Люди сотника замкнули його на ніч в церкві разом з встиглою померти дочкою і Хома приступив до молитов. Бурсак подивився в обличчя покійної і переконався, що це та сама панночка, яка скакала на ньому...

Рік випуску: 1996.
Кінорежисер-постановник: А. Грачова.
Автор сценарію: А. Грачова.
Художники-постановники: М. Чурилов, І. Котков.
За ескізами: В. Мельниченко.
Кінооператор: А. Гаврилов.
Режисер: Л. Зарубін.
Звукооператори: І. Погон, Ю. Нечеса.
Аніматори: К. Чикин, А. Грачова.
Художники-живописці: Н. Мильковицька, Л. Снєжко, М. Королькова, І. Бородаєва, О. Фоменко, В. Козаренко, О. Макарова, С. Головін.
Ролі озвучили: Б. Бенюк, Н. Сумська, І. Кадубец, В. Мазур, Є. Шах.
У фільмі звучить музика композиторів: В. Рунчака, В. Шаповаленко, М. Скорульського, Л. Грабовського, В. Рибальченко, Б. Мошкова, О. Скрябіна.
Монтаж: Л. Мокроусової.
Асистенти: А. Лапчинська, Л. Кучерова, І. Шевчук.
Редактор: С. Куценко.
Директор знімальної групи: В. Кілінський.

СТРАНИЦА АВТОРА


Читати також