Що треба знати про сучасні системи опалення будинків

сучасні системи опалення будинків

На сьогоднішній день існує безліч різноманітних систем опалення, і перед тим як провести необхідні інженерні роботи, рекомендовано ознайомитись із всіма можливими варіантами. Оскільки кожен проект індивідуальний і залежить від багатьох факторів, рекомендуємо монтаж систем опалення на сайті компанії «Економ тепло», яка гарантує професійний і якісний підхід до справи.

Будівництво будинку та монтажні роботи потребують ретельного професійного аналізу і підходу, погодження відповідної проектної документації, а це все час, нерви і немалі кошти. Тому рекомендуємо вам звертатися до спеціалістів своєї справи.

Однак давайте розглянемо найпоширеніші на сьогоднішній час системи опалення. При усьому існуючому на сьогодні різноманітті опалювальних пристроїв та відповідної додаткової комплектації опалювальні системи поділяються на три типи:

  1. Системи опалення із рідким теплоносієм. Зазвичай це вода, оскільки вона є найдоступнішим і поки що найнадійнішим джерелом. У деяких випадках застосовується антифриз чи інші спеціалізовані рідини, призначені для систем опалення.
  2. У повітряних системах опалення у ролі теплоносія виступає повітря. Однак такий спосіб опалення більше підходить для промислових підприємств чи торгових центрів. Він є найбільш доступним в плані економії, оскільки в даній системі використовуються, як правило недорогі опалювальні пристрої. Проте така система потребує пристрою повітровідводів.
  3. Традиційні електричні системи опалення, які не потребують теплоносія і обігрів приміщення відбувається безпосередньо за рахунок роботи опалювального пристрою. Найширшого поширення у даній системі набули обігрівачі з інфрачервоним опроміненням та електричні конвектори. Однак така система не може бути повноцінною, оскільки в наших регіонах досить характерні перепади електричного струму, а іноді повний розлад електричної мережі, особливо у зимовий період.

За традицією у більшості приватних будинків для опалення застосовували різноманітні печі та каміни, які працювали на твердому паливі. Проте таке опалення не підійде для великого будинку, оскільки подібна система призначена суто для швидкого обігріву одного приміщення, і швидше виступає у якості додаткового джерела обігріву, та як декор кімнати. Найдоцільнішими для заміських будинків середніх та великих розмірів вважаються водяні системи опалення, котрі показали себе як найбільш ефективні. Повноцінний обігрів будинку проходить за рахунок циркуляції води по опалювальній системі. Проте потрібно його раціонально і детально продумати виходячи із ваших майбутніх потреб та проектного планування.


Читати також