24.04.2018
Розваги
eye 205

Гала-концерт Весняний вернісаж

Гала-концерт Весняний вернісаж

У ХАРКОВІ ПРОЙШОВ ГАЛА-КОНЦЕРТ МАСШАБНОГО ПРОЕКТУ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ “ВЕСНЯНИЙ ВЕРНІСАЖ”

Великий гала-концерт, що пройшов минулими вихідними на сцені Палацу культури Основ'янського району м. Харкова став фіналом обласного огляду-конкурсу учнівських творчих колективів мистецьких шкіл Харківської області “Весняний вернісаж”. Його учасники – 23 найкращі колективи, які удостоєні звання лауреатів І ступеня огляду-конкурсу, продемонстрували високу виконавську майстерність та велику захопленість мистецтвом.

Протягом останніх двох місяців 290 творчих колективів різного складу (від фортепіанних дуетів до ансамблів, оркестрів та хорових колективів) із 46 мистецьких шкіл Харківської області змагалися за право бути представленими у Гала-концерті проекту «Весняний вернісаж».

Гала-концерт Весняний вернсаж

Огляд-конкурс учнівських творчих колективів проводиться Управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації спільно з Обласним навчально-методичним центром підвищення кваліфікації працівників культосвітніх закладів, залучаючи до участі учнівські творчі колективи музичних та хореографічних відділень, учнів художніх відділень початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Харківської області. Незважаючи на нетривалу історію, це творче змагання викликає велику зацікавленість юних виконавців і стає статусною подією у мистецькому житті нашого краю.

Цього року оглядом-конкурсом було охоплено понад дві тисячі учнів різного віку. Вся Слобожанщина закрутилася у вихорі колективного музичення, об’єднуючи у творчості учнів та педагогів. Перший (відбірковий) тур проводився у березні поточного року у кожній з діючих шків естетичного виховання, а другий - у квітні на базі центральних опорних шкіл зональних методичних об'єднань і носив формат загального звітного концерту та підсумкової виставки переможців відбіркового туру.

За оцінкою організаторів найбільш вдало проявили себе представники зональних методичних об'єднаннь Балаклеї, Чугуєва, Куп'янська, Лозової, Богодухова, Мерефи, Дергачів та Краснограда.

Членам журі, до складу якого увійшли відомі митці Харківщини, було непросто вибрати з великого розмаїття творчих колективів спочатку дипломантів, а з їх числа лауреатів першого, другого та третього ступеня. За результатами огляду-конкурсу 25 колективів посіли І місце, 22 колективи стали лауреатами ІІ ступеня, 19 колективів — лауреатами ІІІ ступеня, 52 колективи — дипломантами. Всі переможці нагороджені грамотами лауреатів та дипломами.

Гала-концерт переможців став яскравим вернісажем мистецтва, таланту та творчісті учнів, професіоналізму їх керівників. Гостем цієї мистецької події був народний ансамбль народного танцю “Закаблуки” Харківського вищого коледжу мистецтв (його учасники представили глядачам чудову хореографічну композицію “Зелене жито”).

У гала-концерті взяли участь інструментальні, хорові, вокальні та хореографічні колективи Чугуївської, Мереф'янської, Балаклійської, Бабаївської, Валківської, Малоданилівської, Кегичівської, Сахновщинської, Люботинської, Слобожанської (Зміївський район) дитячих музичних шкіл, Первомайської ДШМ, Богодухівської ДМШ ім. В.Т. Борисова, Купянської ДМШ № 1, Лозівської ДМШ та Лозівської ДШМ №1. Гала-концерт став фіналом наймасштабнішого проекту, до якого долучилися мистецькі школи області, об’єднуючись у одному творчому пориві.

Заступник начальника Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Наталя Плотнік, вітаючи учасників огляду-конкурсу, відзначила кропітку працю керівників колективів, якість виконавської майстерності, творчу уяву учасників колективів та побажала подальших успіхів і нових досягнень.

Огляд-конкурс «Весняний вернісаж» став ефективним інструментом виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді, розповсюдженню кращого педагогічного досвіду, сприяв популяризації кращих зразків світового музичного, хореографічного та образотворчого мистецтва.

Читати також


up