18-05-2018 Музеи 92

Виставка «Антропогенез: витоки, предмет, тіло»

Виставка «Антропогенез: витоки, предмет, тіло»

Антропогенез: витоки, предмет, тіло. Євген Шаповалов

Виставка: живопис, графіка

26 травня арт-галерея «Мануфактура» представляє персональну виставку чернігівського художника Євгена Шаповалова під назвою «Антропогенез: витоки, предмет, тіло».

Антропогенез дослівно означає виникнення та розвиток (генезіс) людини (антропос) в широкому сенсі. В контексті мистецтва та даної виставки – це еволюція людства у проявах його стародавніх культур, творів, предметів та показ самих людей без зайвих прикрас.

ню 2016 пастель папр 65х65 Шаповалов

Шукаючи власний стиль, використовуючи оригінальну техніку, автор знаходить несподівані рішення. В його роботах прослідковуються цікаві думки щодо буденних речей, а вікові сюжети розкриваються на сучасному тлі. Еротизм в його картинах - це особливий погляд на жінку, спроба зазирнути в таємний світ її бажань та інстинктів.

Помаранчевий тандем 2017 по 120х100

У художніх творах молодого митця завжди є місце сміливому експерименту. Він критичний до своїх робіт, сприйнятливий до порад і відкритий до всього нового, яке з’являється на стику різних підходів, стилів та напрямків. Живописець поєднує непоєднуване, міксує різні техніки: пастель і масло, графіку і станковий живопис, легко змінює жанри, переходячи від натюрморту до пейзажу, від оголеної натури до портрету.

Митець з повагою ставиться до класики, на якій навчався: «Це - найкраща школа для художника. Я робив копії, намагаючись осягнути техніку майстрів. В процесі навчання приходило розуміння того, чим буду займатись я. З чим прийду в мистецтво, який слід залишу - не можна займатись живописом і не ставити перед собою таких питань».

Народився Євген Шаповалов у 1986 році в м. Сімферополь. Член Національної спілки художників України, неодноразовий учасник обласних і всеукраїнських виставок та міжнародних проектів. Переможець Всеукраїнського пленеру "Найкращий художник"

МОЛЧАНИЕ ДУХОВ  2013 пастель бумага  66х72

(м. Вінниця, 2017 рік).

Надихнутись картинами молодого митця в арт-галереї «Мануфактура» можна до 20 липня 2018 року.

Адреса: Обухівське шосе, 2

Час работи: Щоденно з 11.00 до 20.00

Інформація по тел: +38 (044) 200-9747


Читати також